Tumbakovićev poziv kruna karijere

Selektor Ljubiša Tumbaković će spisak za uvodne utakmice Lige nacija protiv Rumunije (7. septembar, Ploešti, 20.45) i Litvanije (10. septembar, Podgorica, 20.45) saopštiti u ponedjeljak, osloniće se na provjerene snage, a među pozvanima igračima će biti jedan debitant Damir Ljuljanović.

Dvadesetšestogodišnji golman Titograda će biti konkurencija starteru Danijelu Petkoviću i rezervisti Milanu Mijatoviću, te će uskočiti umjesto Mladena Božovića koji se oprostio od dresa “hrabrih sokolova”.

“Osjećaj je fenomenalan. Poziv je kruna čitave karijere. San svakog igrača je da igra za svoju državu, te da je predstavlja na svjetskim i evropskim takmičenjima”, rekao je nekadašnji golman Budućnosti, a sada Titograda.

A novi reprezentativac je upravo iz Budućnosti osjetio čari fudbalske reprezentacije Crne Gore prije šest godina, pred prijateljski meč sa Letonijom 15. avgusta 2012, trenirao je sa “hrabrim sokolovima” kako bi popunio broj na treningu.

Nastavio je da radi i vjeruje, a odlične partije na početku nove sezone u dresu lidera Titograda (na četiri utakmice primio jedan gol) su privukle Tumbakovića i pomoćnika zaduženog za rad sa golmanima Dragoja Lekovića.

Sada će sa Stevanom Jovetićem i drugovima započeti misiju u Ligi nacija, gdje Crna Gora u okviru grupe 4 Lige C igra protiv Rumunije, Srbije i Litvanije.

“Prvi meč igramo sa Rumunima, siguran sam da neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu i naš kvalitet”, poručio je Ljuljanović za sajt OFK Titograd.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor