Tumbaković: Plan je da svima damo šansu

Fudbaleri Crne Gore odradili su danas drugi trening uoči prijateljskih mečeva sa BiH i Slovenijom.

Ekipi su se priključili Adam Marušić i Nebojša Kosović, Marko Simić dolazi sjutra, dok će Vladimir Jovović stići u nedjelju i timu se priključiti u Sarajevu.

Na brifingu sa predstavnicima medija razgovarao je selektor Ljubiša Tumbaković, koji se nada da će u naredne dvije utakmice šansu dobiti svi koji budu spremni.

„Pokušaćemo da igraju svi. Imamo 22 igrača, na svakom susretu imamo po šest zamjena, tako da ćemo pokušati svim igračima da damo šansu. Ovo je posljednje okupljanje u ovoj sezoni. Imamo situaciju u kojoj imamo grupu igrača koja prvi put igra za reprezentaciju, ali u isto vrijeme moramo biti realni i reći da su to igrači koji su bili praćeni u proteklom periodu. Čekalo se vrijeme da i oni dobiju neku svoju šansu. Tu mislim na Luku Mirkovića i Denija Hočka, koji su bili aktuelni još prije dvije i po godine kada sam ja došao, nametnuli su se Lončar i Bakrač, koji su bili dio šampionske ekipe Sutjeske“, kazao je selektor Tumbaković.

U odnosu na prvobitni spisak, u sljedeće dvije utakmice neće biti čak devetorice igrača.

„Koga nema, bez njega se može i mora. Tako ćemo i da se ponašamo, bez obzira što je Bosna u standardnom sastavu, jer su im se, po posljednjim informacijama koje imamo, svi igrači odazvali. Mi idemo sa ekipom koja će probati da parira i da ostavi što bolji utisak. Naravno, probaćemo i mi da napravimo što bolji rezultat“, dodao je selektor.

Tumbaković se osvrnuo i na potencijalni „problem“ kada je riječ u prijateljskim utakmicama u junskom terminu.

„Uvijek je najteže pripremiti glavu igračima. Mi možemo da ih treniramo i to je lakši dio posla. Ja već treći jun zaredom okupljam ovdje igrače, izuzimajući prošle godine kvalifikacioni meč sa Jermenijom, jedva smo sastavljali ekipu. Pa i sad je tako, jer je ipak za našu selekciju kada ne dođe devet igrača jedan problem. Ali, moram da priznam da je sada lakše nego da smo došli u kompletnom sastavu. Ti igrači bi razmišljali da odu na godišnji odmor, a ipak ova grupa fudbalera pokušaće da se nametne i da odigra dobre utakmice i da iskoriste to što im dajemo šansu“, poručio je Tumbaković.

„Sokoli“ će i sjutra raditi na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Početak treninga je u 17.30, pola sata ranije biće održan brifing sa novinarima.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor