Trojica uhapšenih, zaplijenjeno oružje

U akciji policije u Podgorici, Danilovgradu i Kolašinu uhapšena su tri lica, oduzete dvije automatske puške, pištolji i municija.

Podgorička policija je od D.M.(47) iz Podgorice oduzela automatsku pušku s okvirom bez municije,  pištolj CZ 99, bez municije za koji je posjedovao nevažeći oružni list, dok su od M.P. (57) iz Podgorice oduzeli automatsku pušku M 70 AB2 sa okvirom bez municije, pištolj M 57, cal 7,62 mm, sa okvirom bez municije i ČZ Prag kalibra 6.35 mm sa okvirom i jednim metkom kalibra 6,35 mm.

„Pronađeno oružije i municija su bili u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se M.P. i D.M. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija“, poručili su iz policije.

U Kolašinu i Danilovgradu je pretreseno 10 lokacija, koje koriste I.Đ. (27), G.B. (42), V.R. (41), M.M. (27) i B.Đ. (28).

„Pronašli su i oduzeli 13 mobilnih telefona, tri ručne radio veze, dva metka kalibra 38, metak kalibra 7,9 mm, pet lovačkih patrona kalibra 12 mm, biber sprej, vojnički nož i kožnu futrolu za pištolj. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, saopšteno je iz policije.

Podsjetili su da su u 21 akciji sprovedenoj od oktobra prošle godine pretreseno 287 lokacija, privedeno mnogo lica, a oduzeto vatreno oružje i hladno oružje, municija, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor