Search
Close this search box.

Treći trener, isti cilj – Dečić želi Evropu, Janković: Vjerujem u rad i kvalitet ekipe

Vladimir Janković, novi trener Dečića, stigao u Tuzi da pomogne da se ostvari cilj – plasman na evropsku scenu

Manje od tri sata trebalo je Dečiću da se juče zvanično zahvali treneru na saradnji i da promoviše njegovog nasljednika.

Miljana Radovića je zamijenio Vladimir Janković, pa je klub iz Tuzi u ovoj sezoni dobio i trećeg šefa stručnog štaba – nakon što je sve počelo sa Edisom Mulalićem.

Janković dobro poznaje naš fudbal, iako mu je Dečić treći klub u Crnoj Gori. U drugom dijelu, prošle sezone, tačnije od aprila, vodio je OFK Titograd, ove je u septembru preuzeo Petrovac i s njim bilježio odlične rezultate. Bio je pod Malim brdom do kraja februara, manje od dva mjeseca kasnije je stigao u – Dečić.

I došao je u klub koji je u igri na oba fronta. Dečić je četvrti na tabeli CFL, ima bod manje od trećeplasirane Iskre i upravo će Danilovrgađani biti rivali Tuzanima u polufinalu Kupa.

– Cilj Dečića se zna, to je Evropa i tu sam da pomognem da se ciljevi ostvare. Vjerujem u kvalitet ekipe, vjerujem u rad koji nas čeka i očekujem da ispunimo ono što je klub zacrtao – rekao je Janković za “Vijesti.”

Dečić je zimus dolaskom Fatosa Bećiraja, pojačanja su i Anđelko Jovanović, Aleksa Marušić, Erjon Vucaj, nakon rata u Ukrajini je došao i Ilija Martinović… U drugom dijelu sezone je, međutim, tim imao mnogo oscilacija, rezultati su bili promjenljivi, pa su čelnici kluba reagovali sedam kola prije kraja šampionata.

– Sad je najvažniji rad. Imali smo jedan trening i zadovoljan sam kako smo ga odradili. Ali, trening je jedno, a utakmica drugo, iako će i ona sigurno biti dobra ako se dobro trenira – istakao je Janković, koji je dogovorio saradnju do kraja sezone.

Debitovaće sjutra u Pljevljima protiv Rudara, koji se bori za opstanak.

– Nije posebno bitno ko je protivnik, jer za svakog morate da se pripremite. Crnogorski fudbal je takav, izjednačen, pogotovo ove sezone. I nema lakih, unaprijed dobijenih mečeva. To sam osjetio i nedavno vodeći Petrovac protiv Zete, koja je posljednja na tabeli – kazao je Janković.

Koji je put do evropske scene lakši u ovom trenutku, kroz Kup ili prvenstvo, pitanje je na koje nije moguće dati odgovor.

– Ne postoji tim koji može da kaže: “Sada sve karte bacam na Kup”. Ne, pa ni mi. Imamo sedam mečeva u prvenstvu, dva polufinalna u Kupu, pa možda finale. Važno je da u svaki meč ulazimo sa velikom energijom, da naš kvalitet dolazi do izražaja, ali fudbal je i igra detalja – na to moramo da računamo.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor