„Tražimo smjenu Vlade“

Grupa građana organizovala je protest ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u Podgorici, zbog, kako navode, skandaloznih naimenovanja u školstvu.

Predsjednik savjeta Građanske inicijative 21. maj Miodrag Živković saopštio je da su zahtjevi okupljenih da se stave van snage odluke koje su omogućile sječu direktora.

„Da se u Skupštini stave van snage sve odluke o imenovanjima jer ćemo tako spriječiti da taj užas svetosavlja zagadi naše obrazovanje“, naveo je Živković.

Aktivista za ljudska prava, koordinator i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković poručio je da im nije stalo samo do smjene Rade Višnjić i Goran Kikovića, koji su imenovani za direktore škola u Baru i Beranama, već da traže smjenu vlasti.

„Cilj je da razobličimo pseudo građanske i pseudo evropske stukture vlasti. To je obmana Crne Gore. Nije Vesna Bratić sama, ona ima njihovu punu podršku. Svaki ministar, svaki poslanik vladajuće koalicije je Vesna Bratić“, kazao je Zeković.

On je poručio da je jedina istinska promjena koju traže smjena Vlade i ove vlasti.

„Samo to može biti promjena. Razrješenja nijesu ono što mi tražimo, nego tražimo smjenu ove vlasti“, rekao je Zeković.

Jovan Rabrenović iz Liberalne partije, u svojstvu građanina, kazao je da Crna Gora nikad nije bila crnja i gora nego danas.

„Danas nas je okupila nesreća. Crna Gora je doživjela danas da u njenim institucijama podržavaju fašizam“, kazao je Rabrenović.

Jedan od okupljenih Nebojša Mrvaljević je poručio da rezultati izbora ne daju Vladi za pravo da uništavaju obrazovni sistem.

„Krajnje je vrijeme za odlazak ove Vlade“, ocijenio je on.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor