Trampovo osoblje da uči pravopis

Penzionisana profesorka engleskog jezika Ivon Mejson iz Atlante primila je pismo od američkog predsjednika Donalda Trampa, ispravila pravopisne greške i poslala ga nazad u Bijelu kuću.

Neko drugi pisao, Tramp potpisao (Facebook)

Prema njenim riječima, pismo je sadržalo pravopisne greške, među kojima je bilo 11 primjera pisanja reči „predsjednik“ i „država“ velikim slovom.

Pismo koje je primila od Trampa, bilo je odgovor na pismo koje je napisala povodom pucnjave u školi na Floridi 14. februara u kojoj je 17 učenika poginulo.

Prema njenim riječima, pismo je vjerovatno napisao član osoblja, ne predsjednik lično.

„Kada primite pismo sa najvišeg nivoa, očekujete da bar bude tehnički ispravno“ – rekla je ona.

Mejson je to pismo uporedila sa pismom republikanskog senatora Lindzi Grejama, za koga je rekla da, međutim, piše divna pisma.
Ona je dodala i da odgovor Bijele kuće nije posebno obuhvatio njen zahtjev, budući da je ona tražila od Trampa da se lično sastane sa porodicama ubijenih učenika.

Trampova administracija često je ismijavana zbog gramatičkih grešaka, a američki predsjednik postao je poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće Tvitove, pune gramatičkih i pravopisnih grešaka, poput „covfefe“, „Barrack“ (Obamino ime), „politicons“ i slično.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor