Tokom septembra uhapšeno 11 osoba zbog krađa

Policija je u Podgorici tokom septembra lišila slobode 11 osoba, od kojih tri maloljetnika, zbog krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i oni su uz krivične prijave sprovedeni nadležnom tužiocu, dok je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava protiv jednog lica.

Lišen je slobode L.R. (17) zbog tri teške krađe na štetu fizičkih lica iz Podgorice, koje je, kako se sumnja, počinio na način što je u tri navrata, iz ulaza stambenih zgrada otuđio tri bicikla. Biciklo je, kako se sumnja, otuđila i N.J. (36) iz ulaza jedne stambene zgrade.

„Policija je lišila slobode S.M. (15) koji je u društvu sa još jednim licem koje je upravljalo vozilom, prepriječio put oštećenom koji se nalazio u taksi vozilu, te je iz gepeka otuđio 17 šteka različitih duvanskih proizvoda. Zbog teške krađe izvršene u podgoričkom naselju Konik slobode je lišen B.B. (35). On je iz jedne porodične kuće otuđio glavu motora i četiri akumulatora. Na štetu jedne firme iz Podgorice izvršena je krađa aparata u vrijednosti od oko 1.500 eura. Sumnja se da je izvršilac ovog krivičnog djela S.A. (27) koji je lišen slobode. Takođe zbog krivičnog djela krađa slobode je lišen V.K. (22). On je iz magacina vlasništvo jednog fizičkog lica u naselju Masline, otuđio veću količinu elektro kablova.
Teška krađa izvršena na štetu jedne firme iz Podgorice na teret se stavlja B.S. (32) i E.H. (31) koji su uz upotrebu fizičke sile provalili u prostorije ove firme i pokušali da otuđe veću količinu alkoholnih pića i jedan televizor, u čemu su spriječeni od strane policijskih službenika i lišeni slobode“, navodi se u saopštenju policije.

Zbog izvršenja krađe na štetu fizičkog lica iz Podgorice lišen je slobode D.A. (74) koji je iskoristio nepažnju oštećene i iz otključanog stana otuđio novčanik u kojem su se nalazili novac i lična dokumenta.

„V.Š. (18) je u društvu sa B.L. (17) provalio u porodičnu kuću oštećenog lica odakle su otuđili tri ručna sata i ključ od putničkog motornog vozila koje je bilo parkirano u blizini kuće, a kojim su se uputili u pravcu grada. Oni su ovom prilikom uočeni od olicijskih službenika, ali se nisu zaustavili na njihov znak, već se dali u bjekstvo, nakon čega su lišeni slobode. V.Š. se na teret stavlja krivično djelo oduzimanje vozila, dok se i jedno i drugo lice terete za krivično djelo krađa“, naglašavaju u policiji.

Policija je, kako dodaju, lišila slobode i D.Đ. (43) zbog sumnje da je izvršio krađu na štetu fizičkog lica iz Podgorice na način što je iz vozila na parkingu otuđio naočare, dioptrijske okvire, parfeme i lična dokumenta oštećenog.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor