„To nijesam bila ja“

Američka skijašica Mikaela Šifrin izjavila je da je imala zdravstvenih problema tokom trke slaloma na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu, u kojoj nije stigla do medalje, jer je završila četvrta.

 
Šifrin propusta superveleslalom zbog spusta (foto: Beta/AP)

Šifrin, koja je u Sočiju postala najmlađa šampionka Igara u slalomu, trijumfovala je u pet od sedam trka Svjetskog kupa u kojima se takmičila ove sezone.

Samo 24 sata prije trke u slalomu, osvojila je zlato u veleslalomu i nadala se da će na igrama u Južnoj Koreji doći do pete zlatne medalje.

Ipak, pošto je osvojila zlato u veleslalomu, umjesto da odmara, Amerikanka je u četvrtak prisustvovala ceremoniji dodjele medalja, a onda je imala i problema sa zdravljem, prenosi Sport klub.

„Nijesu bile normalne pripreme, ali znala sam da će to i biti slučaj kada sam dolazila na Igre. Trka nije bila normalna. Pripreme nijesu bile uobičajene. Moram da budem spremna za sve“, kazala je Šifrin i dodala:

„Bilo je iznenada. Više sam osjećala da me virus obuzima nego što sam bila nervozna. Svakako da sam razočarana. Nisam se osjećala kao ja. Mnogo stvari se poklopilo“.

Tim Amerikanke odlučio je da se povuče sa super dži trke koja je u programu u subotu, kako bi se u potpunosti pripremila za spust.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor