Tivat može biti zanimljiv kanadskim investitorima

Ambasador Kanade u Crnoj Gori Giles Norman, najavio je promotivne aktivnosti u cilju predstavljanja cjelokupnog regiona zainteresovanim kanadskim investitorima, prepoznajući Porto Montenegro kao uspješan primjer realizacije jednog velikog projekta.

On je na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem, razgovarao o stvaranju prilika za nove investicione poduhvate.

Iz tivatske Opštine je saopšteno da je Komnenović na sastanku podjestio da je jedan od najznačajnijih projekata za Tivat i Crnu Goru, Porto Montenegro, upravo potekao od kanadskog investitora Pitera Munka, te da je ta činjenica trajna spona Tivta sa Kanadom.

On je dodao da su građani Tivta na prošlogodišnjim izborima dobili jedinstvenu priliku učešća u „direktnoj demokratiji“, budući da su vlast formirale lokalne građanske liste.

„Mi ćemo za nepunih godinu na vlasti od gotovo četiri miliona budžetskog minusa, stići do plus četiri miliona eura u gradskoj kasi“, rekao je Komnenović.

On je Normana upoznao sa planovima za naredni period, naglašavajući da je cilj aktuelne administracije stvaranje moderne gradske infrastrukture, u rangu sa onom koja se može vidjeti u okviru projekata Luštica Bay i Porto Montenegro.

Norman je odnose Crne Gore i Kanade ocijenio vrlo dobrim i rekao kako je epidemija koronavirusa bila svojevrsni ograničavajući faktor rada kanadske Ambasade, te da on ima namjeru da obnovi aktivnosti u Crnoj Gori i regionu.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor