Timonije: Francuska će dati punu podršku da se Crna Gora suoči sa prepoznatim izazovima

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije saopštio je da crnogorska policija odlično identifikovala probleme sa kojim se suočava društvo Crne Gore i istakao da će ambasada Republike Francuske dati punu podršku da se Crna Gora suoči sa prepoznatim izazovima.

On je to izjavio tokom sastanka sa v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina i oficirom za vezu pri Ambasadi Republike Francuske u Beogradu Filipom Dansonvilom.

Brđanin je sa Timonijem razgovarao o tradicionalno dobrim odnosima naše policije i ambasade Francuske u Crnoj Gori.

Brđanin je saopštio da se nijedna država, pa ni naša, ne može spostvenim snagama suprostaviti savremenim bezbjednosnim izazovim.

– Raduje me činjenica što imamo podršku međunarodnog partnera kao što je Republika Francuska – kazao je Brđanin.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo što su tokom prethodnih godina instruktori elitnih specijalnih snaga francuske policije svoje znanje i iskustvo prenijeli na pripadnike crnogorske specijalne policije, a taktika postupanja se uspješno primjenjuje u jedinici za specijalne operacije Uprave policije.

Kao potvrda uspješne i dobre saradnje u ovom segmentu u prilog ide obuka koja trenutno traje, a koju sprovode instruktori iz RAID-a za naše službenike iz Protivterorističke jedinice iz oblasti taktike specijalnih dejstava.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor