Tesla otpušta 3 hiljade radnika

Proizvođač električnih automobila Tesla otpustiće više od tri hiljade zaposlenih u pokušaju da kompanija smanji troškove i postane profitabilna, piše Reuters.

 
Tesla – automobil budućnosti

Prema e-mailu koji je izvršni direktor te kompanije i milijarder Elon Musk poslao radnicima u utorak, da bi firma napokon počela ostvarivati dobit, moraće da otpusti devet odsto od preko 37 hiljada radika.

Kompanija godišnju dobit nije ostvarila u zadnjih 15 godina, prenosi SEEbiz.

„Pokreće nas misija da ubrzamo svjetski prelaz na održivu i čistu energiju, ali to nikad nećemo uspjeti ako ne dokažemo da prvo možemo ostvariti održivi profit“, napisao je Musk u e-mailu svojim zaposlenima, a poslije na Twitteru objavio da je odluka da otpusti nekoliko hiljada radnika bila teška, ali neophodna.

Prema pisanju Reutersa, Muskova kompanija već neko vrijeme pokušava da dostigne magični broj u serijskoj proizvodnji svog Modela 3 od pet hiljada automobila sedmično, a prema zadnjoj izjavi Muska to bi trebalo i da ostvare krajem juna.

Ipak, na te produkcione napore troše ogromne količine novca. Slobodni novčani tok, ključni pokazatelj finansijskog zdravlja kompanije, proširio se s negativnih 277 miliona USD u zadnjim mjesecima prošle godine na milijardu UD u prvom kvartalu.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor