„Tara“ zatvorena do daljeg

Stručne službe fabrike oružja “Tara” stalno sprovode mjere zaštite na radu, svakodnevno kontrolišu proces rada u svim cjelinama, kako bi se rizik od neželjenih događaja sveo na najmanji stepen, saopštio je menadžment kompanije. Menadžment je u saopštenju, poručio i da fabrike do daljeg neće raditi.

 
Foto Portal Rtcg.me

Ipak, kako navode i pored svega preduzetog, i postupanja po propisanim tehnološkim postupcima i pravilima zaštite na radu, juče se dogodila se nesreća.

Nadležni organi obavili su uviđaj u fabric oružja “Tara” u Mojkovcu, nakon jučerašne eksplozije u ukojoj su teže povrijeđene dvije osobe.

“Tokom jučerašnjeg dana, menadžment kompanije „Tara Aerospace nad defence products AD“ u saradnji sa najvišim državnim insittucijama je preduzeo sve dostupne mjere i aktivnosti kako bi se povijeđenim radnicima Radovanu Čobeljiću i Maksimu Vujičiću. pružila neophodno potrebna zdravstvena njega. Nakon zbrinjavanja u KBC u Podgorici i pružene adekvatne medicinske pomoći, povrijeđeni radnici su prevezeni na VMA u Beogradu, gdjee im je pružena neophodna medicinska pomoć. Prema informacijama kojima raspolažemo, u ovom trenutku oba radnika su i dalje životno ugrožena”, saopštio je menadžment kompanije.

Radi se o dvojici iskusnih i stručnih radnika, koji su na tim i sličnim poslovima radili duže od 10 godina, kazao je izvršni direktor fabrike Radoje Kljajević.

“Kompanija Tara Aerospace and defence products AD, s obzirom na to da specifičnost djelatnosti kojom se bavi, preko svojim stručnih službi sprovodi mjere zaštite na radu, u kontinuitetu, svakodnevno kontroliše proces rada u svim organizacionim cjelinama, sa ciljem podizanja nivoa bezbjednosti na potreban nivo kako bi se rizik od neželjenih događaja sveo na najmanji stepen. Ipak, i pored svega preduzetog, postupanja po propisanim tehnološkim postupcima i pravilima zaštite na radu, dogodila se nesreća”,ističe Kljajević.

On je u ime kompanije najavio svu moguću pomoć i podršku povrijeđenim radnicima i njihovim porodicama, izrazivši nadu da će se njihovo zdravstveno stanje poboljšati.

“Izražavajući iskreno željenje zbog posljedica nastupjelog događaja, menadžment kompanije ne želi sakriti razočaranost da u trenucima kada preduzimamo sve što je u našoj moći, da dvojici povrijeđenih radnika, u saradnji sa zdravstvenim i drugim ustanovama, pružimo adekvatnu zdravstvenu zaštitu i otkrijemo uzroke nesreće, pojedinci koristeći zainteresovanost medija za novonastalu situaciju u fabrici nastoje da zajedničku nesreću zloupotrebe na najprizemniji i nedobronamjeran način”, naglasio je direktor fabrike.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor