„Tajna velikog nosa“ u Kotoru

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće ove godine Svjetski dan pozorišta 27. mart dječijom predstavom „Tajna velikog nosa“.

 

Glume: Bojan Ivković, Nenad Okanović, Jasmina Večanski i Mladen Vuković.

Kako navode iz kotorskog „Kulturnog centra“ u predstavi „inspektor Boki i njegov pomoćnik Oki zabrinuti su što njihovoj Agenciji za ispravljanje krivih drina i ne ide baš najbolje u poslijednje vrijeme, posao je stao i niko im ne piše. Čistačica Rosa potajno gaji nade da će posao zamjeniti daskama koje život znače, sanja da postane pjevačka zvezda, a njene snove iz dana u dan podgrijeva Poštar, šaljući joj na stotine pisama.

Oni podsjećaju da je Svjetski dan pozorišta 27. marta 1961. godine ustanovio Međunarodni pozorišni institut.

Na taj dan, dodaju, pozorišta širom svijeta, nacionalni centri Međunarodnog pozorišnog instituta i čitava međunarodna pozorišna zajednica organizuju razne manifestacije.

„Najvažnija među njima je tradicionalna međunarodna poruka koju, na poziv ITI-ja, piše pozorišna ličnost svjetskog ugleda. Poruka se prevodi na više od 20 jezika, čita pred gledaocima u pozorištima, štampa i emituje u novinama, časopisima, radio i tv stanicama na svim kontinentima“, kazali su iz kotorskog „Kulturnog centra“.

Oni dodaju da je prvu poruku za Svjetski dan pozorišta napisao Žan Kokto 1962. godine.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor