Svjetsko prvenstvo borilačkih vještina u NK

Svjetsko prvenstvo borilačkih vještina biće održano u Nikšiću, od 27. septembra do 1. oktobra ove godine, u organizaciji Karate kluba „Tigar Mićović“ a pod pokroviteljstvom Svjetske konfederacije svih borilačkih vještina i Svjetske sabaki džitsu karate federacije.

 
Tačan broj disciplina biće poznat u narednom periodu (foto: Guliver/Getty images)

 

Ovaj praznik borilačkih vještina u Nikšiću biće u fokusu rada tog kluba, ali i, kako su naveli, priznatih pomenutih organizacija koje su prepoznale rad kluba i značaj organizovanja Svjetskog prvenstva.

Oni su pozvali sveklubove koji su predstavnici borilačkih sportova da prijave svoje učešće i svojim prisustvom i takmičarskim aktivnostima, podrže šampionat i pokažu svoje kvalitete.

„Velika je čast što će Crna Gora, Nikšić i naš klub biti domaćin jednog svjetskog kupa. Veliko zadovoljstvo i obavezu imamo da organizujemo i ugostimo sve, te na taj način pošaljemo sliku u svijet. Broj učesnika biće poznat tek u narednom periodu, a mi koristimo priliku da pozovemo sve borilačke klubove da nam se pridruže i upotpune sportsku sliku borilačkih sportova Crne Gore, koja je kroz istoriju pokazala da ima čime da se ponosi“, kazao je Goran Mićović, osnivač i trener Karate kluba “Tigar Mićović”.

Na programu će biti zastupljen veliki broj borilačkih sportova – ful kontakt, slobodna borba, polukontakt, karate, šotokan karate, sabaki i džudo. Takođe, okviru prvenstva na programu će i biti seminari, realna samoodbrana, oružana samoodbrana, kao i muzičke forme sa borilačkim vještinama.

„Cjelokupan program, kao i broj sportova koji će se naći na Svjetskom prvenstvu svih borilačkih vještina biće poznat u narednom periodu“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor