Svjetski poznati dizajneri dolaze u CG

Prvi internacionalni modni festival u Crnoj Gori „IFF Porto Montenegro 2018“, koji će biti održan od 26. do 28. jula u Porto Montenegro-u, okupiće poznate svjetske dizajnere i uticajne ličnosti iz svijeta mode, a promovisati Crnu Goru kao ekskluzivnu turističku destinaciju.

 
(foto: PR Centar)

Direktorka modne agencije Fabrika, Vesna Mandić, kazala je, na konferenciji za novinare, da će neformalni dio festivala početi 26. jula, dok će u naredna dva dana, kako je navela, biti održane zvanične modne revije.

„Znamo da je modni svijet vrh svjetskog džet-seta, i ja ih nazivam putujućim cirkusom. Oni su svi zajedno na modnim događajima i ljetuju zajedno na dvije, tri destinacije u Evropi, uglavnom u avgustu. Naš cilj je da Porto bude početak tog ljetnjeg putujućeg cirkusa“, poručila je Mandić.

Prema njenim riječima, 26. jula počinje neformalno otvaranje festivala, kada će poznati modni kreator Renato Balestra imati izložbu skica, koja će, kako je kazala, trajati do 8. avgusta.

„Aukcijska kuća Kristi će dati većinu tih skica na aukciju, a kompletan prihod ide u humanitarne svrhe. Renato će prikazati u pomorskom muzeju oko 80 skica, koje će biti podijeljene u više grupacija i obuhvataće skice haljina, kostima, kao i njegove lične fotografije“, pojasnila je Mandić.

Festival će 27. jula otvoriti revija modne kuće House of Hend i dizajnerke Sheikha Hend Faisal Al Qassemi.

Prvo veče festivala će, kako je kazala Mandić, obilježiti i modna revija svjetski poznatog kreatora, Laquan Smith-a, koji je, kako je pojasnila, jedan od vodećih modnih zvijezda u Americi, čije kreacije nose Bijonse, Rijana, Kim Kardašian i drugi.

“Druge večeri, 28. jula, imaćemo priliku da gledamo modnu reviju Antonio Grimaldija. On je trenutno vodeći kreator italijanske visoke mode i jedan od najcjenjenijih kreatora visoke mode današnjice. Kolekcija koju ćemo vidjeti u Portu jeste kolekcija koju će on prikazati 2. jula na pariskoj nedelji visoke mode”, poručila je Mandić.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor