Svetozar Cvetković: Mladima ništa nismo ostavili

“Svi smo duboko umrljali prste i ne možemo da ih operemo”, kaže slavni glumac o svojoj ulozi u novom filmu Dejana Zečevića „Izgrednici“.

Novi crno-bijeli film reditelja Dejana Zečevića „Izgrednici“ publika će večeras premijerno vidjeti na Festu. Poslije nekoliko godina pauze, glavnu ulogu tumači Svetozar Cvetković.

“Moja generacija je ostavila mladima samo najgore. Zato je moj lik najtragičniji jer pripada toj generaciji koja ništa nije ostavila naraštajima u amanet, osim da dignu desnu ruku za pozdrav „hajl“. Cijelo to desničarenje koje je danas aktuelno i aktivno u dobroj mjeri u svijetu, a postalo je i kod nas izuzetno atraktivno, nije istisnuto, već je ostavljeno generacijama koje se nisu ni rodile kad je taj goreći nacionalizam i fašizam, to goreće zlo treptalo. Tad je moja generacija bila mlada i samo je prenijela novoj, koja ne zna šta će sa sobom. Tu je tragedija tih mladih koji nemaju za šta da se uhvate. Ne postoji ovdje pozitivan lik, ne postoji nada, šansa, svi smo umrljali prste duboko i ne možemo da ih operemo”, kaže Cvetković za Kurir.

 

Izvor: Cdm.me

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor