Sve popularniji desert Melanija

Ilustracija

Broj turističkih posjeta Sloveniji povećan je za 17 odsto, a jedan od razloga za intersovanje turista jeste Melanija Tramp, prva dama SAD, koja je rodom iz Slovenije. Tokom prošle godine Sloveniju je posjetilo 3,4 miliona turista.

Slovenija se uspješno predstavila kao bezbjedna i zelena destinacija u srcu Evrope koja nudi Jadransko more, ali i planinska odredišta.

Melanija Tramp rođena je u slovenačkom gradiću Sevnici, u jugoistočnom dijelu zemlje. Zanimanje strane javnosti za Sloveniju, nakon što je u Bijelu kuću ušao “najslavniji slovenački zet” brzo je poraslo.

Od toga koristi imaju i slovenački ugostitelji i privrednici, mada ih je Melanija preko svog advokata upozorila da su i ona i njen suprug Donald Tramp zaštićeni kao brend i da ne smiju da koriste njihova imena u komercijalne svrhe.

U Sevnici je, međutim, postao popularan desert od jagoda koji lokalni poslastičari nazivaju “melanija”.

Pojavila se i torta po imenu “prva dama”, a u novoj kulinarsko-turističkoj ponudi našao se čak i “predsjednički hamburger”.

Međutim, kako navode slovenački portali, riječ je o slučajevima koji su simpatični i Melaniji Tramp, pa se ona nije odlučila na sudske postupke.

Većina stranih turista dolazi iz Italije, Njemačke i Austrije, pri čemu broj njemačkih turista raste godinu za godinom za 26 odsto.

Prema posljednjim podacima, broj turista koji stižu iz SAD u Sloveniju je, samo prošlog novembra, povećan za 24 odsto.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor