Supa koja liječi upale, poboljšava pamćenje i čisti tijelo od toksina

Dr Henri Biler je američki vizionar, ljekar i autor knjige „Hrana je najbolji lijek“ u kojoj navodi metode liječenja bolesti ishranom. On vjeruje da tijelo ima sposobnost da se izliječi samo.

Njegova čuvena supa bogata je kalijumom, i poznata je kao jelo koje ima sposobnost da alkalizuje tijelo i stimuliše jetru i nadbubrežne žlijezde. On takođe pomaže pankreasu da kontroliše šećer u krvi.

Dodavajući topljeni maslac, takođe ćete dobiti brojna dodatna ljekovita svojstva. Smanjenje upala, podmazivanje vezivnih tkiva, jačanje imuniteta su neka od njih, a vjeruje se i da pospješuje memoriju i pomaže razvijanju inteligencije.

Ova supa je najbolji način detoksikacije tijela. Bilerova supa je dobar način da započnete dan ili je možete jednostavno dodati uz ručak.

Sastojci:

4 tikvice srednje veličine,

3 šolje boranije,

2 stabljike celera,

2 veze peršuna,

250 ml filtrirane vode,

morska so po ukusu,

malo topljenog maslaca.

Priprema: Ubacite vodu, isjeckane tikvice, boraniju i celer u lonac. Pustite da voda proključa, smanjite vatru i ostavite da se krčka 30 minuta, dok povrće ne postane meko i sočno. Pazite samo da ne prekuvate, nemojte kuvati dugo nakon te faze.

Ubacite mješavinu u blender i dodajte šaku peršuna i vode. Izgnječite povrće i dobro izmiksajte. Dodajte malo maslaca u svaku porciju kako biste zgusnuli teksturu i povećali ljekovita svojstva.

Ukoliko je moguće, uvijek koristite organsko povrće. Možete dodati više tikvica umjesto boranije i obrnuto. U skladu sa ukusom, možete da napravite gušću ili rjeđu supu.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor