Suarez se uključio u transfer Grizmana

Prošlog ljeta je Barselona dala ogroman novac za Usmana Dembelea, zimus za Filipea Kutinja, a kapitalac planiran za sljedeće ljeto je Antoan Grizman.

On je još prošlog ljeta započeo pregovore sa Barselonom i tada je postignuta neka vrsta usmenog dogovora. Francuz ima otkupnu klauzulu od 100.000.000 eura i čim pošalje Barsi signal i zeleno svijetlo, katalonski klub će aktivirati klauzulu.

Mnogi se pitaju i kakvu ulogi bi Grizman imao na Kamp Nou. Barsa već ima Mesija, Suareza i Dembelea za tri mjesta u napadu, pod pretpostavkom da će Kutinjo na Inijestinu poziciju u veznom redu. Grizmanov dolazak bi predstavljao najveću konkurenciju Suarezu. Ipak, Urugvajac nema ništa protiv.

„Barselona uvijek teži ka dovođenju vrhunskih igrača, a Antoan to jeste. Kao što su i Kutinjo, Dembele… Oni su igrači vrhunske klase, igraju na najvišem nivou posljednjih godina i veliki su borci. Grizman je lider Ateltika i to najbolje govori o njegovim kvalitetima. Ako dođe u Barselone, biće toplo primljen. Ne dolazi da bi nekome preoteo mjesto u timu već sa ambicjom da uradi neke velike stvari u najboljem klubu na svijetu“, rekao je Suarez.

U međuvremenu, Atletiko radi sve što je u njegovoj mogućnosti da zadrži najboljeg igrača i strijelca. Čolo Simeone mu pruža garancije da će Atletiko oformiti tim za napad na Ligu šampiona čije finale se sljedeće sezone igra na njihovom stadionu, a uprava kluba mu je spremila ugovor iz snova. Atletiko nudi Grizmanu preko 20.000.000 eura po sezoni da ostane u klubu, dok u Barseloni ne bi mnogao da dobije više od 15.000.000 godišnje jer je Barsa dostigla limit sa ugovorima igrača.

Izvor:AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor