„Stvorićemo uslove da država postane pravi servis građana“

Stvorićemo uslove da država postane pravi servis građana, kazao je ministar javne uprave Miraš Dukaj.

Foto: Ministarstvo javne uprave Foto: Ministarstvo javne uprave

On je to kazao tokom sastanka sa ambasadorom Austrije NJ.E. Karlom Milerom.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, Dukaj se na početku zahvalio na punoj podršci koju Austrija pruža Crnoj Gori, naročito u procesu evropskih integracija i upoznao ambasadora sa prioritetima u radu ministarstva na čijem je čelu.

„Posvećeni smo digitalnom razvoju i modernizaciji javne uprave kao značajnom segmentu reforme javne uprave. Prioritet nam je uspostavljanje efikasne, racionalne i transparentne javne uprave – uprave koja je okrenuta ka građaninu, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Stvorićemo uslove da država postane pravi servis građana“, kazao je Dukaj.

On je istakao da su austrijska iskustva u oblasti digitalizacija javnih usluga dobar primjer, pa u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unaprijeđenja kvaliteta javnih usluga i modernizacije u javnom sektoru.

Ambasador Miler je čestitajući imenovanje ministru Dukaju istakao da dvije države povezuju, tradicionalno dobri politički i bilateralni odnosi na svim poljima i kontinuirana saradnja dvije države.

„Austrija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija i reformskih procesa. Na svim nivoima ćemo pružiti ekspertsku podršku, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalne transformacije i razmjeni iskustava kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata“, kazao je ambasador Miler.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse i saradnje u mnogim oblastima.

izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor