STUDENTI VMŠ: Žrtve inaćenja ministarstva i rektorke

Držanjem u tajnosti izvještaja i plana i programa nastave uprava Univerziteta Crne Gore (UCG) je studente Visoke medicinske škole (VMŠ) dovela u nezavidnu i tešku situaciju, ocijenili su studenti prve godine te škole. Oni apeluju na nadležne da krivci snose odgovornost.

„Studenti Visoke medicinske škole su izuzetno zabrinuti za način na koji nadležne institucije sprovode, odnosno ne sprovode, aktivnosti na realizaciji nastave na našem studijskom programu“, navodi se u saopštenju studenata prve godine VMŠ.

Oni tvrde da im je nametnut plan realizacije nastave koji, kako su kazali, nijesu verifikovala nadležna tijela – ni Vijeće Medicinskog fakulteta, ni Senat Univerziteta Crne Gore.

„Rektorka Univerziteta Crne Gore namjerno je čekala tri dana pred početak nastave da upozna studente VMŠ sa izvještajem i planom i programom nastave, a isti taj izvještaj je Rektoratu dostavljen još 5. septembra. Držanjem ovog dokumenta u tajnosti, iako su ga imali 15 dana, uprava UCG je studente VMŠ dovela u nezavidnu i tešku situaciju. Zbog toga, apelujemo na nadležne da krivci za ovakvo stanje snose odgovornost“, navodi se u saopštenju.

Studenti ističu i da su svjesni i inertnosti Ministarstva prosvjete.

„Bilo je dovoljno vremena da se pitanje smještaja, putovanja i ostalog adekvatno riješi, a ne da se dešava situacija od posljednja dva dana da studenti ne znaju gdje i kada će im se održati predavanja, a studijska godina je počela 25. septembra“, kazali su.

Studenti VMŠ napominju da već tri mjeseca pozivaju na neophodno hitno rješavanje problema, ali su, kako su kazali, u međuvremenu imali „inaćenje između ministarstva i rektorke što je kulminiralo potpunom neefikasnošću svih strana, a za šta ispaštaju studenti“.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor