Stijović u Rožajama: Direktna podrška domaćinstvima za formiranje i unapređenje stočnih fondova

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović danas je sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Opštini Rožaje gdje je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao na temu novog Agrobudžeta i unaprjeđenju infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju, saopšteno je iz tog ministarstva. Stijović je najavio i podršku rožajskim poljoprivrednicima u nabavci mehanizacije kao i pomoć siromašnim domaćinstvima za formiranje i unaprjeđenje stočnih fondova.

Kako je saopšteno, tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem i saradnicima Stijović je predstavio nove mjere koje će biti obuhvaćene Agrobudžetom od kojih se mnoge odnose na razvoj agroturizma i dalje unapređenje ruralnog turizma u Rožajama.

Ministar je najavio i podršku poljoprivrednicima u nabavci mehanizacije kao i direktnu podršku siromašnim domaćinstvima za formiranje i unaprjeđenje stočnih fondova.

“Pored podrške investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i agroturizmu, potrebno je unaprijediti ruralnu infrastrukturu. Cilj je da se unaprijedi kvalitet života u ruralnim područjima radi stvaranja osnove za dalji razvoj sektora poljoprivrede”, rekao je Stijović.

Iz resornog ministarstva su naveli da kao jedna od ključnih tema u toku susreta odnosila se na rješavanje problema u oblasti šumarstva kao što su nedostaci na tržištu šumske građe i suzbijanje ilegalne sječe šuma.

Husović je zahvalio ministru Stijoviću na posjeti i izrazio spremnost lokalne samouprave za intenzivnom saradnjom sa Ministarstvom u domenu ostvarenja ciljeva koji vode kreiranju povoljnijeg ambijenta za razvoj poljoprivrednih djelatnosti.

“Poljoprivreda je strateška grana razvoja naše opštine. Svakodnevno razgovaramo sa poljoprivrednim proizvođačima kako bismo realno sagledali probleme sa kojima se sureću u svom radu. U ovom momentu prioritet nam je dalje unapređenje putne infrastrukture na ruralnom području kako bi naši građani imali povoljnije uslove za život na selu”, zaključio je Husović.

Izvor: Cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor