Šterbik: Sa Vujovićem na zdravo-zdravo

Legendarni golman Arpad Šterbik je polovinu od dvije decenije staža među stativama proveo čuvajući mrežu jugoslovenske i reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Kasnije je uzeo španski pasoš i počeo da niže uspjehe sa “crvenom furijom”. A zašto je 2007. godine promijenio dres nacionalnog tima otkrio je u intervjuu za Novosti.

“Ljudi pamte ono negativno, kod nas se samo gleda crno. Razlog zbog koga sam riješio da više ne branim za Srbiju i danas je prisutan u našem rukometu. Kada vidim Marsenića i Abutovića po povratku iz reprezentacije u klub, znam da nisam pogriješio. Po dva-tri mjeseca ne možeš da se oporaviš od pljuvanja, kritika, lošeg sistema, taktika. U emotivnom si rasulu, a za nekoliko dana ideš nekoj Barseloni u goste. Pa te napadaju što u klubu daješ više, a ne gledaju širu sliku. Kakav je sistem u tom klubu, zašto tamo igramo bolje. Umorio sam se od toga, nisam više bio sposoban da dam maksimum i najpoštenije je bilo da se oprostim od reprezentacije. Branio sam od devedesetih, bilo je vrijeme za mlađe“, rekao je Šterbik.

Čuvar mreže Španije nikada nije izgladio odnos sa Veselinom Vujovićem, kojeg je 2006. godine, zajedno s čelnicima saveza, prozvao za namještanje utakmice sa Hrvatskom.

“S Vujom sam i danas na “zdravo-zdravo”, poručuje Šterbik.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor