„Staza zahtjevna, daću sve od sebe“

Crnogorska olimpijka koja predstavlja našu zemlju u veleslalomu Jelena Vujičić naglasila je da je zadovoljna stazom koju je isprobala, te da će se potruditi da se predstavi u najboljem svjetlu.

„Danas je bio oficijalni trening. Imala sam priliku da prođem dvije vožnje, da isprobam stazu, koja je zahtjevna. Zadovoljna sam uslovima, potrudiću se, daću sve od sebe da se predstavim u najboljem mogućem svjetlu“, naglasila je Vujičić.

Prva vožnja u veleslalomu, ako dozvoli vjetar zbog kojeg je otkazan spust za muškarce, biće u dva sata i 15 minuta nakon ponoći.

Naše sportiste su danas posjetili predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i predsjednica skijaškog saveza Vesna Medenica.

Simonović i Medenica s našim sportistima (foto: Ski MNE Team)

Podsjetimo, Vujičić će prva izaći na stazu od naših sportista, pošto je ženski veleslalom zakazan za 12. februar, a dva dana kasnije vozi se ženski slalom.

Bulatović će na stazu alpskog kros-kantri centra u trci na deset kilometara izaći 15. februara, dok će Salihović voziti veleslalom 18, a slalom 22. februara.

Crnogorskim sportistima biće to treći nastup na ZOI od sticanja nezavisnosti 2006. U Vankuveru 2010. takmičio se Bojan Kosić (41. mjesto u slalomu i 61. u veleslalomu), a četiri godine kasnije u ruskom Sočiju Crna Gora Tarik Hadžić (38. u slalomu i 62. u veleslalomu) i Ivana Bulatovć (44. mjesto u slalomu).

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor