Srpska policija ponovo uhapsila Pljevljaka

Srpska policija ponovo je uhapsila Šarića zbog sumnje da je iz zatvora organizovao ubistvo svog nasljednika na čelu klana, ali i šverca droge.

Darko Šarić u Specijalnom sudu, arhivska fotografija
Darko Šarić u Specijalnom sudu, arhivska fotografija

Darko Šarić navodno je iz beogradskog zatvora organizovao ubistvo svog nasljednika na čelu klana koji je djelovao na međunarodnom nivou, zbog čega su ga pripadnici srpske policije juče ponovo uhapsili.

Iz vrha crnogorske policije, Vijestima je rečeno da njihove informacije, dobijene od partnerskih službi, govore da se Šarićeva grupa sumnjiči za ubistvo Milana Milovca, zvanog Cigla, u januaru prošle godine u Ekvadoru.

Mediji su juče spekulisali da srpski istražitelji Šarića dovode u vezu i sa ubistvima nekoliko visokopozicioniranih članova škaljarskog kriminalnog klana, odnosno, da je iz beogradskog zatvora naručio te likvidacije, za koje se sumnjiče kavčani.

Te informacije nijesu zvanično potvrđene u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Iz te institucije zvanično su saopštili da je Šarić uhapšen u međunarodnoj akciji kojom su koordinirali EUROPOL i EUROJUST, a u kojoj učestvuju policije Hrvatske i Srbije.

On je nedavno pušten iz pritvora, a do pravosnažnosti presude bio mu je određen kućni pritvor.

Pojasnili su i da su lisice na ruke stavili članovima više organizovanih kriminalnih grupa koje su djelovale na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

U Srbiji su, osim Šarića, uhapšeni i njegov advokatDejan Lazarević, pripadnici srpskog MUP-a Danilo – Dača Stojanović i Milutin – Mika Radovanović. Uhapšen je i nekadašnji crnogorski policajac, koji je bio zadužen za Šarićevo obezbjeđenje – Danilo Odović, zatim Duško Mirković i osuđivani kriminalac Uroš Mišić.

Članovi te krimi grupe, prema saznanjima Vijesti, “pali” su na osnovu praćenja poziva i poruka koje su razmjenjivali preko kriptovane SKY ECC aplikacije.

Navodno, u akciji je uhapšeno i nekoliko sudija, ali ni ta informacija nije zvanično potvrđena.

Srbijanski mediji juče su Šarića povezali sa više likvidacija za koje se sumnjiči kriminalna grupa bliska kavačkom kriminalnom klanu, a kojom su, navodno, rukovodili Beograđani Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Prethodno, jedan od uhapšenih članova tog zločinačkog klana, Bojan Hrvatin, u iskazu datom istražiteljima, tvrdio je da su Velja Nevolja i njegova desna ruka Miljković koristili kuću osuđenog narkobosa Darka Šarića.

Tu informaciju, međutim, ranije je demantovao Šarićev branilac, advokat Borivoje Đukanović, tvrdeći da je neosporiva činjenica da Belivuk i Miljković nikada nisu koristili, ne samo navedenu vilu, nego ni bilo koji drugu nekretninu koja je vlasništvo Pljevljaka.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor