Spriječen krivolov u reonu Malo blato

Nezakoniti izlov ribe ostima u reonu Malo blato u NP Skadarsko jezero, spriječili su danas pripadnici Službe zaštite Parka prilikom redovne kontrole akvatorijuma. Sredstva korišćena u krivolovu su zaplijenjena, a odgovorni su novčano kažnjeni i podignute prekršajne prijave.

Nadzornici Parka su od dvojice krivolovaca zaplijenili sredstva za nelegalni izlov ribe: plovilo, vanbrodski motor, plinsku lampu i bocu, i osti.

Kako ističu u saopštenju Nacionalnog parka, takođe je ovlašćeno lice za inspekcijski nadzor za slatkovodno ribarstvo izdalo prekršajni nalog i novčano kaznilo počinioce.

„Služba zaštite Nacionalnog parka je takođe prilikom redovne kontrole prostora u mjestu Bobovište zatekla 20 ukljevih mreža od NN lica koje je privremeno oduzela“, navodi se u saopštenju.

Direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović apeluje na sve korisnike ovog zaštićenog područja da se suzrdže od svih nezakonitih aktivnosti kojima se mogu narušiti brojne vrijednosti biodiverziteta, a posebno od nezakonitog izlova ribe kojim se ugrožava bogatstvo i raznovrsnost različitih ribljih vrsta po kojima je ovaj Park i prepoznat.

Svi građani koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda, mogu da prijave sve slučajeve nezakonitog ribolova na dežurni broj Službe zaštite NP Skadarsko jezero 068 526 440.

 

 

Izvor: Rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor