Ovaj obrok je slika i prilika ručka po orginalnim pravilima hrono ishrane-kvalitetno parče mesa i malo kuvanog priloga sa malo sosa.
Sastojci:
– šnicla ćurećeg bijelog mesa
– 2 kašičice putera
– šareni biber, čili, kari, morska so
– 1 kašičica pavlake
Za prilog:
– pola čaše (od kiselog mlijeka) smrznute boranije
Priprema:
Meso dobro uvaljati u mješavinu začina i ostaviti da malo tako stoji. Može sat, dva ili pet… koliko ste u mogućnosti. Nakon toga u tiganju rastopiti puter, smanjiti temperaturu i lijepo ispeći file sa obje strane. Gledati da se ne presuši. Boraniju skuvati u malo vode.
Kada file bude gotov, izvaditi sam ga u tanjir pored boranije, a u tiganj dodati kašičicu pavlake da se blago rastopi i pokupi začine koji su ostali u tiganju. Takođe začini se mogu pokupiti i ako se doda malo bijelog vina. Čim alkohol ispari, a to će biti jako brzo, preliti meso.
Izvor: AntenaM