Sportski pasoš Mađarske za Draška Brguljana

Jedan od zlatnih momaka iz I Malage, Draško Brguijan, 2011. godine odlasicom iz Primorca napravio je ozbiljnu karijeru u Mađarskoj. Prvo u Vašašu, a zatim u OSC-u.

Posljednjih sedam godina je jedan od najstandarnijih stranaca u najjačoj vaterpolo ligi na svijetu. Opstaje radom. Klikeraš i standardni crnogorski reprezentativac ima namjeru da karijeru, s obzirom na to da je u 33. godini, završi u nekom od mađarskih klubova. Možda baš u sadašnjem. Želja je obostrana, a u ponedjeljak će se vjerovatno konkretizovati. U međuvremenu, do juna ili tokom ljeta, kao zaslužni i vrhunski sportista Mađarske, stekao je pravo na papire ove zemlje. Preciznije na sporstki pasoš. Privilegija. Čast. Sve što ide uz priznanje za godine predanog rada i za pečat koji je ostavio u Mađarskoj.

“Praktično bih i sljedeće godine, kao neko ko je u Mađarskoj osam godina, stekao pravo na papire. Znači i mimo sporta, a ovako sam, poslije sedam godina, kao zaslužni sportista stekao pravo na dobijanje sportskog pasoša. Kada vas ovakva zemlja pokušava zadržati to je fenomenalna stvar i velika čast. Naravno, državljanin sam Crne Gore i apsolutno se u tom dijelu ništa bitnije neće promijeniti. Crnogorski reprezentativac polako privodi kraju sezonu u OSC-u.

Najtežu do sada.

“Još u februaru smo izgubili šansu za plasman na fajnal-ejt Lige šampiona. Trenutno se spremamo za utakmicu koja će odlučivati za treće mjesto, dok smo u polufinalu domaćeg prvenstva izgubili od Ferencvaroša. Nijesmo imali sreće. Povrijedili su se Ubović i Erdelji, obojica prst slomili, bilo je bolesnih igrača, bukvalno nijesmo imali zamjenu. Loš momenat za ekipu, ali eto, čekamo protivnika Solnok ili Eger, za treće mjesto, važno zbog Lige šampiona.”

Draško je očekivao više u Ligi šampiona.

“Takva je bila grupa svako svakoga je mogao da dobije. Nijesmo uspjeli ni da se približimo, a u ovoj sezoni pokazali smo najslabije partije. Smatram da bi nam treće mjesto u domaćem prvenstvu izvadilo sezonu. U svakom slučaju, na ličnom planu, ovo je bila najteža godina. Bukvalno sam sve utakmice igrao od prvog do posljednjeg minuta. Rezultati su takvi kakvi jesu, nadam se da se nikad više ovakva ili slična sezona neće ponoviti. Mislim da je na fizičkom i psihičkom planu bila zahtjevna. Nažalost nijesmo mogli bolje, vjerovao sam da više vrijedimo, ali rezultat nije došao.”

OSC polako sklapa tim za narednu sezonu sa Aleksom Ukropinom i izvjesno Brguljanom.

“Aleksi će u klubu biti dobro. Drago mi je na kraju što je OSC odlučio da ga angažuje, bili su zainteresovani za još neke igrače. Trebaće mu vremena da se prilagodi, ali ne sumnjam da će se uklopiti. Klub je za narednu sezonu angažovao i još neka pojačanja, a i šest do sedam igrača potražiće novi angažman. U ponedjeljak ću zvanično sa upravom kluba pregovarati. Pričali smo do sada, manje-više oni imaju želju, kao i ja da ostanem. Meni je ovdje dobro. Rado bih ostao, ali zavisi i od toga što očekuju od naredne sezone”, kazao je Brguljan.

Bazen u Podgorici pun pogodak

“Veoma me je obradovalo otvaranje bazena u podgoričkom Sportskom centru ,,Morača”. Renovirani zatvoreni bazen biće od velike koristi i reprezentaciji i klubovima, kao i građanima, posebno djeci za rekreaciju. Tek ćemo da vidimo benefite od ovog i, nadam se, budućih bazena u Crnoj Gori. Siguran sam da je otvaranje bazena u Podgorici najbolja stvar za crnogorski vaterpolo, poslije Malage”, kaže Brguljan.

Izvor:Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor