Sport za sve: Sajam individualnih sportova održan u Bijelom Polju

Na bjelopoljskom trgu danas je održan Sajam individualnih sportova – Sport za sve. Tom prilikom su se mladi sportisti i njihovi treneri predstavili zainteresovanim posjetiocima.

Lijepo vrijeme išlo je na ruku sportskim djelatnicima i organizatorima, koji su na najbolji način uspjeli da prikažu ljepotu sporta i značaj predanog rada i tjelesne vježbe.

Cilj manifestacije je doprijeti do djece i mladih i zainteresovati ih za sport, kazao je za Kodex Boris Sošić iz Centra za sport i rekreaciju. Ocjenjuje da su taj cilj i dostigli, imajući u vidu posjećenost te ističe da su zbog epidemioloških mjera morali ograničiti broj klubova i učesnika.

Evropska nedelja sporta je u prethodnom periodu obilježena raznim aktivnostima.

„Imali smo manifestaciju Sport na Limu – Lim za sve koja je bila međunarodnog karaktera, Turnir u šahu gdje smo uspjeli da uključimo stariju populaciju zbog čega nam je posebno drago, te događaj Bjelasica za sve, gdje smo organizovali MTB i Trail trku sa dosta učesnika iz drugih zemalja. Danas je ovo finiš svega toga, predstavljeni su individualni sportovi atletika, stoni tenis, boks, džudo, aikido,  od strane naših  osam lokalnih klubova koji su danas vršili i upis novih članova. Suština svega je da predstavimo sport našoj mlađoj populaciji i podstaknemo ih da se opredijele i okrenu prema sportu i vjerujem da smo u tome uspjeli“, kazao je Sošić za Kodex.

Enes Camić džudo trener kazao je da su se danas predstavili sa klubovi Favorit koji broji impresivan broj članova i OSI IPPON.

U našem klubu Favorit rade i lica oštećenog vida i jedini smo sportski kolektiv u Crnoj Gori koji se bavi džudo sportom sa osobama sa invaliditetom. Predstavili su svoje umijeće danas naši reprezentativci, sudije, treneri, najmlađi takmičari te kategorije do seniora. Program je bio veoma interesantan. Ujedno smo vršili kampanju – Treniraj i ti džudo za upis novih članova. Prijavio se veliki broj djece, tako da možemo formirati treću grupu“, kazao je Camić, trener džudo klub Favorit za Kodex.

Izvor:KODEX.me

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor