Search
Close this search box.

Sokolići ubjedljivi

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 3:0 u drugom prijateljskom duelu ovih ekipa.

Do druge pobjede nad istim protivnikom u tri dana, ekipa Gorana Perišića došla je odličnom igrom tokom cijele utakmice, a posebno je efikasna bila u prvih nešto više od pola sata igre, kada je postigla sva tri gola.

– Iako je bilo dosta promjena u timu u odnosu na prvo meč, u samoj igri je bilo dosta dobrih stvari. Postigli smo tri gola u prvom poluvremenu, mogli još koji, a onda u drugom poluvremenu pravili neke greške koje ne smiju da nam se dešavaju u narednom periodu, jer mogu skupo da nas koštaju. Sve u svemu, zadovoljan sam prikazanim u ovom dvomeču, ali odmah se okrećemo utakmicama koji nas očekuju u narednom periodu, istakao je selektor Perišić.

,,Sokoli“ su sjajno ušli u utakmicu. U drugom minutu, Filip Perović je dao dugu loptu za Vuka Popovića, koji je asistirao Marku Tadiću za vođstvo.

Lijepa akcija viđena je i prije drugog gola – u 25. minutu Stefan Đukanović je izveo slobodan udarac, Nemanja Radević je glavom loptu poslao u peterac, gdje je Bojan Damjanović bio najspretniji za 2:0.

Osam minuta kasnije, Tadić je lijepo asistirao za Andriju Skrobanovića, koji je savladao golmana Spaska Ahtarova sa desetak metara za 3:0.

Na ubjedljivo vođstvo nije uticalo na ritam domaćih, koji su do kraj utakmice mogli postići još golova. U 42. minutu Filip Perović je sa ivice šesnaesterca šutirao malo pored gola, Đukanović je u 65. pogodio stativu sa oko 25 metara, a Šćepanović u 73. minutu bio neprecizan nakon odlične asistencije Miloša Vračara.

Rezervni golman gostiju Slave Vrgov istakao se u finišu, kada je spasio svoj tim ubjedljivijeg poraza. U 82. minuutu dobro je reagovao kod šuta Perovića sa petnaestak metara, da bi do kraja meča dva minuta odlično intervenisao kod pokušaja Vasilija Adžića, čiji drugi šut je odbranio uz pomoć stative.

Jedan od najljepših momenata na utakmici viđen je u 76. minutu. Golman gostiju Vrgov je nakon jednog duela ostao da leži na zemlji, sudija Boris Rebronja nije pokazao da je to bio faul, ali je Marko Perović svakako izbacio loptu u aut, iako je imao otvoren put do gola.

CRNA GORA – SJEVERNA MAKEDONIJA 3:0

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Boris Rebronja (Crna Gora).

Strijelci
1:0 – Tadić 2’, 2:0 – Damjanović 25’, 3:0 – Skrobanović 33’

Žuti kartoni
Maraš, Vukanić, Šćepanović – Crna Gora
Stojkovski – Sjeverna Makedonija

Crna Gora: Ognjen Milović, Lazar Maraš, Nemanja Radević (od 66. Andrija Bulatović), Miloš Vračar, Stefan Đukanović (od 66. Danilo Vukanić), Marko Tadić (od 56. Marko Šćepanović), Andrija Skrobanović (od 56. Vasilije Adžić), Uroš Piperović (od 46. Danilo Pejović), Bojan Damjanović (od 56. Bodin Tomašević), Filip Perović (od 56. Marko Perović), Vuk Popović (od 46. Nemanja Bojanić).
Selektor: Goran Perišić.

Sjeverna Makedonija: Spasko Ahtarov (od 46. Slave Vrgov), Andrej Velkov, Anes Meljniči, Nikola Stojkovski (od 61. Dario Jakimovski), Daniel Kocev (od 46. Stefan Mladenovski), Martin Jovanović (od 55. Valdet Jakupi), Andrej Ljubevski, Kristijan Galevski (od 46. Muhamed Elmas), Numan Ajetović (od 46. Fljakron Memiši), Nikola Manojlov (od 75. Darko Sekovski), Altin Aliji (od 46. Bebi Islami).
Selektor: Vujadin Stanojković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor