SNP apeluje: Pravi trenutak za opozicioni konsenzus

Socijalistička narodna partija (SNP) poručila je danas da se mora učiniti dodatni napor da bi se došlo do opozicionog konsenzusa jer je, kako se ocjenjuje, pravi trenutak za pobjedu opozicionog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

SNP je, poslije raspisivanja predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, ponovo ukazala opozicionim kolegama na veliku šansu za uspjeh ukoliko nastupi sa jednim – zajedničkim kandidatom 15.aprila.

Kako se navodi, jedinstveni opozicioni kandidat će imati priliku za pobjedu i pokretanje neophodnog lanca promjena u Crnoj Gori.

„Mora se učiniti dodatni napor da se dođe do opozicionog konsenzusa jer je pravi trenutak za pobjedu opozicionog kandidata na predsjedničkim izborima, koji bi trasirali put ka demokratizaciji Crne Gore i njenom pravom, evropskom putu“, kaže se u saopštenju.

U toj partiji, kako ističu, vjeruju u mudrost svih u opoziciji i mogući dogovor.

„Treba otkloniti eventualne sujete i predrasude, jer je ovo taj trenutak. Da se racionalno i bez nadgornjavanja sjedne za isti sto“, poručuju iz SNP-a.

SNP je, kako navode, spremna za dogovor i sve će učiniti da dođe do objedinjavanja snaga.

„Jer bi poraz kandidata vlasti i takav način djelovanja, bio politička vodilja za ostale izbore koji slijede u ovoj godini“, kaže se u saopštenju.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor