Snežana Savić kao Jovanka Broz: Doživljavam je kao autentičnu heroinu

Foto: Dragan Kadić

Snežana Savić krajem marta naći će se u ulozi Jovanke Broz, u monodrami “Ja, Jovanka Broz”. Glumica je rekla da sa zadovoljstvom igra ženu koja je u životu toliko toga prošla.

Snežana je rođena istog dana kao i prva dama nekadašnje Jugoslavije, a to je jedan od razloga što je reditelj Milan Šarac izabrao da igra u monodrami.

Snežana je sa oduševljenjem prihvatila ovu ulogu, a mjesecima se spremala čitajući sve knjige o njenom životu.

“Bila je prva dama toliko dugo vremena, morala je da nosi veliki teret i brene, da se odrekne dosta toga da bi služila svrsi. Život je podredila Josipu Brozu”, rekla je glumica.

“Doživljavam je kao autentičnu heroinu koja nije zaslužila da završi život na način koji nije nimalo bio lijep. Bila je zanimljiva žena, pamtna i mudra, a sa druge strane je toliko godina živjela u zatočenistvu. Pred njenim vratima bili su oni koji su je kontrolisali i morala je to da proživi. Imam želju da tako jaku i snažnu ženu predstavim što bolje mogu”, rekla je Savićeva i dodala da smatra da se Jovanka miješala u politiku.

“Ako je iole bila pametna, sigurno se miješala u politiku, a svakako je bila pametna i inteligentna. Mnogo je radila, nije sjedela kod kuće. Zamjerala se vjerovatno mnogima, zato su joj smještali. Nije tu ništa skandalozno i neprimjereno. Želim da odbranim jednu takvu ženu od svega šta su ljudi mislili o njoj i od nepravde koja joj je učinjena”, zaključilva je proslavljena glumica.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor