Snažno u kampanju za razvoj Sjevera(Video)

Premijer Duško Marković kazao je danas u Mojkovcu da bi cilj lokalne samouprave trebalo da bude da, zajedno s Vladom, pokrenu aktivnosti na daljem razvoju Sjevernog regiona i na taj način do daljeg razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i bolje ponude za kvalitetniji život.

„Samo snažna kampanja i zajednički rad Vlade i lokalnih samouprava zajedno sa Vladom može tu našu namjeru učiniti realnom. Samo opredjeljenje nije dovoljno“, rekao je Marković, u razgovoru sa rukovodstvom Opštine Mojkovac, na čelu sa predsjednikom Dejanom Medojevićem.

Marković je rekao da bi u tom kontekstu jedan od prioriteta trebalo da bude „da iduće godine u Mojkovcu bude otvorena Biznis zona za koju je studija lokacije već završena“.

„Insistiram da ovo bude projekat koji treba da ima prioritet“, rekao je predsjednik Vlade.

Marković je ponovio da će Vlada biti okrenuta Sjevernom regionu i da bi to trebalo imati u vidu prilikom koncipiranja budžeta za narednu godinu.

Govoreći o turističkim resursima predsjednik Marković je posebno istakao da bi prioritet trebalo da bude zaštita rijeke Tare i ukazao u tom kontekstu na potrebu dovršetka sanacije deponje u Podbišću.

Kao jedan od prioriteta premijer je istakao potrebu gradnje kvalitetnog hotela u Mojkovcu.

„Na tome treba zajedno i brzo da radimo“, rekao je predsjednik Vlade.

Medojević je, sa druge strane, informisao premijera o razvojnim i drugim projektima čija je realizacija okončana ili je u toku, pri čemu je posebno uspjeh Opštine u gradnji puteva.

„Više od stotinu kolometara regionalnih i lokalnih puteva rekonstruiše se, izgrađeno je ili se gradi“, rekao je MEdojević.

On je najavio da bi naredne godine kapitalnim budžetom trebalo da budu predviđeni projekti razdvajanja atmosferske i fekalne kanalizacije u gradu i revitalizacije pojedinih izvorišta.

Marković je danas položio kamen-temeljac za izgradnju zgrade za socijalno ugrožene porodice.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor