Škola nema ni grijanje, ni direktora

U Osnovnoj školi “Hajro Šahmanović“ i Srednjoj mješovitoj školi “Bećo Bašić“ u Plavu, učenici i nastavno osoblje već danima borave u hladnim prostorijama. Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem čelu je Vesna Bratić, nije obezbijedilo sredstva za grijanje, niti odgovorilo na dopise škole i Savjeta roditelja. Oni su se obratili i predsjedniku Opštine Plav Nihadu Canoviću, koji se, kako kaže, uvjerio u kakvim uslovima đaci pohađaju nastavu.

Srednja mješovita škola ”Bećo Bašić” obratila se dopisom Ministarstvu koje je u obavezi da riješi ovaj problem, još 12. aprila, dok je Savjet roditelja dopis uputio juče. Oni nisu dobili odgovor, a kako su roditelji kazali Standardu, Ministarstvo se poziva na to da je sezona grijanja završena.

Predsjednik Opštine Nihad Canović kazao je Standardu da je u toku današnjeg sastanka upoznat i sa tim da škola već tri nedjelje nema direktora.

Takođe, uposlenici škole su me upoznali sa situacijom da već tri nedjelje škola nema direktora, da je konkurs završen, da ima kandidata koji ispunjavaju uslove, ali Ministarstvo ne završava svoj dio obaveza i ne vrši izbor direktora. Iskoristio bih priliku i apelovao na resornu ministarku da riješi problem grijanja i izabere direktora kako bi ova školska ustanova nastavila da dobro funkcioniše u interesu đaka i čitave zajednice”, rekao je Canović u izjavi za Standard.

Izvor: Standard

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor