Skijalištima milion i po iz budžetske rezerve

Vlada Crne Gore konačno će uplatiti Skijalištima Crne Gore predviđenih milion i po eura, odlučeno je na posljednjoj sjednici.

Nakon što je 30. jula usvojena Informacija o finansiranju izgradnje, održavanja i valorizacije višenamjenske sportske infrastrukture na prostoru Bjelasice i Komova, Vlada je zvanično opredijelila 1,5 miliona eura za te potrebe i naložila Ministarstvu finansija i socijalnog staranja da izvrši uplatu.

„Novac će se koristiti za izgradnju dodatnih sportskih kapaciteta, kao i za održavanje veoma skupe sportske infrastrukture, nadgledanje infrastrukture koja se gradi i za bezbjednost na sportsko-turističkoj infrastrukturi“, konstatovano je u dokumentu.

Dva mjeseca kasnije, novac i dalje nije uplaćen, ali se Vlada „sjetila“ da to zvanično ne može da uradi dok ne precizira odakle će preusmjeriti novac. Odlučeno je da to budu – budžetske rezerve.

„Zadužuje se MFSS da sa pozicije tekuće budžetske rezerve obezbijedi finansijska sredstva za finansiranje izgradnje, održavanje i valorizacije višenamjenske sportske infrastrukture na prostoru Bjelasice i Komova u visini od 1,5 miliona eura i preusmjeri sredstva na račun Skijališta Crne Gore“, zaključak je s posljednje sjednice aktuelne Vlade

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor