Skandalozno: U kombiju sa 15 mjesta, koji se danas prevrnuo sa djecom u mjestu Sipanje, bilo 31 dijete, roditelji ogorčeni, djeca povrijedjena i traumirana(Video-izjave roditelja i djece)

U školskom kombiju sa 15 mjesta, koji se danas prevrnio sa djecom u mjestu Sipanje kod Bijelog Polja, bilo je 31 dijete, kazali su za Portal sjevercg roditelji i djeca, koja su se nalazila u tom kombiju. Roditelji djece ogorčeni, krive direktora škole i vozača i kažu, da to nije prvi put da se u tom broju djeca prevoze sa tim kombijem.

Dvoje djece je zadržano u Opštoj bolnici, djevojčica D.L. i dječak sa posebnim potrebama M.E. Jedan od dječaka kaže, da je u kombiju bilo 31 učenik i vozač, govorio je o tome kako su učenici vrištali, kako su se ugruvali, on je kaže, iščupao M.E. dječaka sa posebnim potrebama, njega su ostali gazili kako bi izašli kroz šiber kombija.

Ećo Melida, čije je dijete bilo u kombi za Portal sjevercg kaže, „da je direktor škole kazao djeci da ne pričaju roditeljima šta se desilo.“Zbog čega?“- pita očajna majka. Da se sakrije da su djeca povrijedjena, isprepadana, Meilda pita, zašto djeci nije pružena pomoć? već su puštena da nakon nezgode sama odu kući, koja su četiri kilometara tako povrijedjena i prestravljena otišla kući, kroz ovakvo vrijeme i šumu. Dok je direktor uzeo vozača da povede kući, pa jesu li preča djeca ili vozač? “ pita jedna od majki djece Ećo Melida. Ona dodaje, da su i ranije sa vozačem imali problema, gdje je izbacivao djecu iz kombija.

Erović Nedžad, otac djeteta sa posebnim potrebama koje je povrijedjeno i zadržano u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, za Portal sjevercg kaže, ,,da ga je zvao direktor i da mu je u telefonskom razgovoru kazao, da je kombi skrenuo sa puta, a ne i da se prevrtao. Erović kaže, da  je ranije njegovo dijete sa posebnim potrebama, na kišu bilo izbačeno od strane vozača“.

Ećo Melida kaže, da direktor štiti vozača i  da uzimaju gorivo za dvije ture, za Sipanje i za Ličine, a prave samo jednu turu, zbog čega to rade pita Melida, da 30 učenika trpa u kombi.

Dio roditelji su zajedno sa djecom otišli u Upravu Policije u Bijelom Polju da daju izjave.

Video i foto: Portal sjevercg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor