SJUTRA PROTEST U PLAVU: “Nećemo dozvoliti nikome da prodje, spremni smo da Komaraču branimo svojim životima od uništavanja”

Sjutra u 09.h u mjestu Komarača kod Plava će se održati protest gradjana Komarače, Skiča, Prnjavora, Plava, kao i drugih okolnih mjesta, a povodom najave koncesionara ,, Normal Kompani”  iz Podgorice, da sa izvodjačem  radova firmom , ,Vilusi”  iz Nikšića dovede mašine i material na ovom prostoru, da bi nastavio radove za izgradnju minihidrocentrala na ovu rijeku.

 Želimo im poručiti, da im nećemo dozvoliti da predju polusrušeni most kojim prolaze naša djeca I porodice. Sjutra ćemo blokirati ovaj most  i spremni smo ako bude trebalo da Komaraču branimo i svojim životima, jer ona je od životnog značaja našim porodicama na ovim prostorima, kazali su u svom saopštenju iz odbora za za zaštitu rijeke Komarače, koje je dostavljeno Portalu sjevercg i dodali:

,,Pozivamo sve gradjane Plava, Andrijevice, Murina, koji se susreću sa istim problemima, da sjutra dodju da zajedno branimo rijeku po rijeku i da im ne dozvolimo da nam uništavaju naše živote,  jer voda i rijeke čine život na našim prostorima.

   Takodje, poziovamo i sve NVO sa sjevera Crne Gore da nam se sjutra pridruže, jer ovo je borba za čitav sjeverni region, koji će prema namjerama Vlade Crne Gore biti preplavljen minihidrocentralama. Ovo je udar na životnu sredinu na sjeveru i gradjani na sjeveru se moraju ujediniti i odlučno odgovoriti na sve napade koji se dešavaju na sjeveru, a kada se tiče uništavanja životne sredine i rijeka koje su od velikog značaja za sjeverni region, kazali su na kraju saopštenja iz ovog odbora.

Prema saznanju Portala sjevercg, Vlada Crne Gore je dala odobrenje čak na 84 rijeke u opštinama na sjeveru da se grade mini hidrocentrale, a da je planirano 170 rijeka na kojim će se graditi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor