Sjutra protest ispred Vlade: „Sve veća izdaja dobiće zaslužen odgovor“

Protestni skup biće organizovan sjutra ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog rješenja koje je donijela Uprava za katastar i državnu imovinu, a kojim je Srpskoj pravoslavnoj crkvi prepisana svojina nad Cetinjskim manastirom. Protest je zakazan za 18 sati.

– Potonjom sramotnom odlukom Uprave za katastar i državnu imovinu Crne Gore dovršen je čin koji je marionetska Vlada u Podgorici započela 5. septembra ove godine. Prvo su gumenim mecima, šok bombama, stotinama suzavaca i privatnim bagerima rašćerali demonstrante koji su se gušili na cetinjskim ulicama, a onda su uz pomoć vojske, policije i kriminalaca s dugim cijevima intronizacijom nedostojnoga Jovana Mićovića detronizovali crnogorsku slobodu. Izdajnička crna trojka na vlasti – Krivokapić, Abazović i Bečić – postavili su na čelo crnogorskih institucija izrode, izdajnike i tuđe sluge koji će sve u Crnoj Gori podrediti planovima Srpskoga sveta Aleksandra Vučića. Samo se u ovakvoj nesretnjoj Crnoj Gori može desiti da direktor Uprave za katastar i državnu imovinu svojom odlukom prepisuje u vlasništvo druge države najveće svetilište crnogorske državne slobode – Cetinjski manastir – poručuje grupa građanaCetinja.

Poručuju da neće više pitati ni Krivokapića, ni Abazovića, ni Bečića, ni cetinjske Uraše je li ih stid što Cetinjski manastir pokloniše državi Srbiji „jer se stiđet ne može ko obraza nema.“

– Svim legalnim sredstvima borićemo se da se pokažemo dosljednim baštinicima svoje tradicije i težiti da ova zemlja ne bude budžak Srpskoga sveta no bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskoga sklada. Prvi korak ka tome cilju jeste pad ove izdajničke Vlade i privođenje poznaniju prava onih koji uništavaju državu i njenu kulturnu baštinu, onih koji zavode teror nad građanima, onih koji mrze sve što nije velikosrpsko, onih koji od sekularne države prave mantijaško leglo svetosavlja – naglašeno je u saopštenju.

Kako su rekli, sve veća izdaja i pritisak kojem ova vlast izlaže svoje građane vrlo brzo će dobiti adekvatan i zaslužen odgovor.

– Veleizdajnike podśećamo na stihove koji su nastali u društvenim okolnostima koje neodoljivo podśećaju na današnje:

„Gledate nam dom đe gori

kojemu ste vatru dali.

Gledajte ga i smijte se

dok se i vaš ne zapali!“ – poručila je grupa građana.

Spremni dokazi za Abazovića

Predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković kazala je da će na protestu potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću dostaviti dokaze da su 5. septembra na Cetinju građani gađani gumenim mecima.

– Svi smo bili svjedoci jučerašnje izjave potpredsjednika Abazovića da mu donesemo dokaze da je crnogorski narod gađan gumenim mecima i samim tim pretrpio i fizičku i duševnu bol od strane pripadnika Uprave policije a pod patronatom Vlade Crne Gore na Cetinju, 5. septembra ove godine. S tim u vezi, i na osnovu njegovog poziva lično, oštećeni, povrijeđeni i duboko uvrijeđeni građani će u ponedjeljak, u 18.00 ispred zgrade Vlade dostaviti sve dokaze koje je Potpredśednik tražio – rekla je Marković.

Ona je najavila da će, osim pomenutih oštećenih i povrijeđenih građana, skupu pridružiti svaka Crnogorka i Crnogorac kojeg su zaboljele suze, plač i rane tog nezaboravljenog 5. septembra.

– Pridružiće se i svaka Crnogorka i Crnogorac svih vjera i nacija u našoj jedinoj domovini koji su gladni, žedni; bez posla; zaboravljeni, ostavljeni; svi oni iz prosvjete koje ostaviše bez kore hljeba; svi oni iz poljoprivrede koji debelo platiše; svi oni iz policije i vojske koji su bespravno suspendovani; svi oni đaci i studenti kojima nije dozvoljeno da uče svoju crnogorsku istoriju i kojima hoće da uzmu crnogorski jezik; svi oni iz zdravstva koji izgubiše posao; svi oni koji koji izgubiše svoje najmilije zbog nemara i nerada Vlade u borbi sa Koronom; svi oni koji su proganjani i targetirani od strane Policije a pod ingerencijom ove Vlade; svi oni muzičari koje targetiraju jer pjevaju crnogorsku muziku; svi oni sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost što hoće sva prava da im uzmu; svi oni umjetnici koji daju dušu u crnogorsku kulturu i umjestnost a nameću im srpstvo; svi oni iz oblasti novinarstva i medija koje markiraše kao nepoželjne i višak jer vole svoju zemlju; svi oni državni službenici koji su ostali bez dijela plata a sad se to predstavlja kao suficit u budžetu; sve one sudije i članovi sudstva i tužilaštva koje poćeraše nasilno u penziju; svi oni kojima oduzeše Cetinjski Manastir i opet ga upisaše na srpsku Crkvu; sve nezaštićene žrtve nasilja; svi oni penzioneri koji jedva preživljavaju od 125 eura penzije; svi oni koji su osvitali sa 4s oznakama iprijetećim porukama ispred džamija; svi oni koji su prevareni i izigrani; svi mi koji smo protiv klerofašizma i nacionalizma ove vlade i svi mi koji želimo svoja prava i ne damo svoju državu – navela je Marković.

Izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor