Simović : Sjever može više, želi više i više mu pripada

Dodjela rješenja o podršci poljoprivrednim proizvođačima iz Bijelog Polja, Berana i Petnjice, po javnim pozivima iz Agrobudžeta za nabavku novih grla stoke, preradu i odlaganje stajnjaka, bila je prilika za novi susret potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića sa poljoprivrednim proizvođačima sa sjevera.

Simović je tim povodom izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta i nove prilike za nastavak dijaloga i komunikacije sa proizvođačima, koja za rezultat ima povjerenje i pozitivne trendove u poljoprivredi i razvoju ruralnih područja. “Juče smo bili zajedno u Pljevljima, danas u Bijelom Polju, kao što ćemo to raditi i u narednom periodu u ostalim opštinama. Jednako kao što smo bili u februaru, martu, aprilu i maju, nastavljamo komunikaciju i u junu i narednim mjesecima”, kazao je Simović.

On je istakao da je sektor poljoprivrede najveći proizvodni pogon pod otvorenim nebom u Crnoj Gori, u kome radi veliki broj domaćina i članova njihovih porodica, a čiji je posao zahtjevan i kontinuiran tokom cijele godine. “Nema posebnih prilika, ni potreba ni motiva za sastajanjima sa poljoprivrednim proizvođačima. To je naš redovni posao, kontinuiran, to je naša i profesionalna i ljudska obaveza. Da budemo na terenu, da sa vama podijelimo razmišljanja, damo odgovore u odnosu na vaše zahtjeve i prijave za podršku, da definišemo nove ciljeve i naša nova zajednička pregnuća“, poručio je Simović iz Bijelog Polja.

U Bijelom Polju su uručena rješenja za podršku za nabavku stoke, odlaganje stajnjaka i preradu za proizvođače iz te opštine, Berana i Petnjice. Ukupna vrijednost odobrenih investicija iznosi 2 miliona eura, za koju će od Ministarstva poljoprivrednici dobiti bespovratnu podršku u iznosu nešto više od milion eura. Samo iz Bijelog Polja 47 korisnika je dobilo bespovratnu podršku u iznosu od više od 225 hiljada eura.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor