Šezdesetogodišnji Tahirović iz Rožaja osuđen je juče u Osnovnom sudu na osam mjeseci zatvora, jer je kompromitujućim fotografijama ucjenjivao partnerku

Šezdesetogodišnji Nusret Tahirović iz Rožaja osuđen je juče u Osnovnom sudu na osam mjeseci zatvora jer je u više navrata kompromitujućim fotografijama ucjenjivao šezdeset petogodišnju B. Z. iz Hrvatske.

      Presudu je izrekao sudija Milosav Zeković.

Tahirović je osumnjičen da je tokom 2016. u više navrata ucjenjivao B. Z. da će njene fotografije na kojima je naga objaviti na internetu.

Tahirović je na taj način, kako se pretpostavlja, pribavio protivpravnu imovinsku korist od 6.500 eura.

– U presudi je navedeno da se Tahirović sa hrvatskom državljankom upoznao na Fejsbuku, te da su se potom u dva navrata sreli u Tivtu, gdje su zajedno proveli po nekoliko dana, kada je napravio sporne fotografije. Optuženi je po povrtku u Rožaje, u julu prošle godine takođe zaprijetio partnerki da će objaviti njene fotografije na internetu ukoliko mu ne pošalje 2.000 eura. B. Z. je 13. jula uplatila polovinu od zahtijevanog iznosa, pa je Tahirović taj novac podigao kod Erste banke – navodi se u obrazloženju presude.

Tahirović je nakon toga ponovo ucjenjivao B. Z. i ponovo zatražio da mu isplati pet i po hiljada zaprijetivši da će njene fotografije poslati njenom sinu i bratu, te njenim prijateljima čije je brojeve presnimio iz njenog telefona.

B. Z. mu je 6. septembra uplatila 2.000 eura, dok je 12. septembrana žiro račun N.T. uplatila još 3,5 hiljade eura – navodi se u presudi.

Hrvatska državljanka je odlučila da prijavi Rožajca nakon novog zahtjeva da mu isplati 22.000 eura uz prijetnju da će sve njene fotografije objaviti na internetu jer od njih može napraviti pornografski film.

Sud je okrivljenog obavezao da B. Z. vrati 6,5 hiljada eura u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor