Sekulović i Brđanin: Dezinformacija je da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin tvrde da je dezinformacija je da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost tokom dešavanja na Cetinju prethodnih dana.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ukazuju da je atmosfera u kojoj su izvršavane naše zakonske nadležnosti u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna. Posebno se zahvaljujemo kolegama pripadnicima policijskih snaga koji su djelovali profesionalno, jedinstveno i dostojanstveno i odoljeli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana”, navode u zajeničkoj izjavi Sekulović i Brđanin.

Prema njihovim riječima MUP i Uprava policije žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju.

“Između ostalog, širile su se i dezinformacije da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povrijeđena trudnica, itd, a što je sve kasnije demantovano kao neistinito. Pozivamo medije da kontaktiraju naše službe uvijek kad se radi o ovako osjetljivim situacijama, kako bi zajedno doprinijeli objektivnom informisanju i javnom interesu”, ističu oni.

Ničiji život, špručuju Sekulović i Brđanin, nije vrijedniji od drugog i mi smo sve napore uložili da to pokažemo i ovih dana, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije žale što smo svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga. Ipak, dali smo sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i da ispoštujemo sve aktere, a svaki primjer za koji se navodi da je toga bilo pomno ćemo ispratiti, uz podsjećanje da je ovo bila teška i delikatna policijska akcija. Žalimo zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali, a pozivamo političke lidere da bez odlaganja počnu raditi na smirivanju tenzija. Imamo jednu državu, svi treba da je čuvamo i budemo na istoj strani i da pokažemo toleranciju, a MUP i Uprava policije će nastaviti da rade u skladu sa svojim ovlašćenjima i zakonom”, zaključuju u zajedničkom saopštenju Sekulović i Brđanin.

Sergej Sekulović, ministar unutrašnjih poslova
Zoran Brđanin, direktor Uprave policije

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor