„Sekulić zadržana u skladu sa zakonskim procedurama“

Povodom zadržavanja crnogorske poslanice Dragice Sekulić na granici, MUP Republike Srbije saopštio je da srpska policija postupa isključivo po zakonu koji je jednak za sve građane.

MUP Srbije reagovao je povodom saopštenja MVP Crne Gore u kojem navode da privođenja i maltretiranja crnogorskih poslanika nijesu mjera dobrosusjedskih odnosa.

“Iz MUP-a poručuju da je državljanka Crne Gore D.S., u skladu sa zakonskim procedurama, zadržana zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga. Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da „vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kažu kako je činjenica da je Dragica Sekulić, poslanica DPS-a, na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije Srbije zbog posjedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga, navodi MUP Srbije.

„Uvjereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primjenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome“, zaključuje se u saopštenju MUP-a Srbije.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor