„Šejla da bude opomena za sve“

Grupa građana okupila se ispred zgrade Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, kako bi ukazali na propuste institucija koje nijesu zaštitile život Šejle Bakije.

Kako javlja novinarka TVCG, okupljeni traže hitnu sjednicu Vlade kojom će učestvovati potpredsjednik Vlade zadužen za pitanja bezbjednosti Dritan Abazović, rukovodioci MUP-a, Tužilaštva i Vrhovnog suda, na kojoj će se analizirati propusti nadležnih službi u slučaju Šejle Bakije.

Takođe, zahtijevaju utvrđivanje odgvornosti svh službenika u lancu zaštite od nasilja koji su napravili propuste u tom slučaju, kao i konkretne mjere koje će Vlada i nadlažne institucije preduzeti da se unaprijedui zaštita žena i djece od nasilja i da se ne ponove evidentni propusti u postupanju nadležnih institucija.

„Na žalost, Šejlu ne možemo vratiti. Zašto je tužilaštvo dozvolilo da se u Šejlu ispali 11 hitaca. Kad su oči trebale biti otvorene, njene molbe se nijesu čule“, poručila je Aleksandra Sekulić iz NVO Sistem..

Za ubistvo Bakije sumnjiči se Ilir Đokaj (28).

„Šejle nema, čija je odgovornost što nije zaštićena?! Pitamo državu jesu li nam zakoni adekvatno tumačeni?! Neka Šejla bude opomena da izađemo iz kruga nasilja. Muškarci budite naša zaštita i podrška, oslonac i zaštita“, poručila je Neda Radović iz NVO Sistem.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor