Šehović: Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada zajednički izazov za Zapadni Balkan

Ministar prosvjete Damir Šehović učestvovao je na ministarskom sastanku održanom u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova u Londonu, koji je okupio ministre obrazovanja iz zemalja Zapadnog Balkana. Sastanak je organizovan u susret samitu u Londonu, koji će biti održan u okviru regionalne inicijative – tzv. Berlinskog procesa u julu mjesecu ove godine.

Ministar Šehović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, na sastanku potvrdio punu posvećenost Crne Gore Berlinskom procesu, inicijativi koja treba da pomogne i dodatno osnaži punu integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

„Prisutne je upoznao sa dostignućima Crne Gore u oblasti obrazovanja i istakao da bi zajednički izazovi, poput digitalne pismenosti, povezivanja obrazovanja sa potrebama tržista rada preko dualnog obrazovanja, te obavezne praktične nastave u ustanovama visokog obrazovanja koju je Crne Gora već uvela, mogli da budu neke od važnih tema na pomenutom predstojećem samitu“- navodi se u saopštenju.

Nakon zajedničkog sastanka, ministar Šehović je imao i bilateralni susret sa Adrew Pageom, koordinatorom za organizaciju Samita ispred britanskog Ministarstva vanjskih poslova, na kojem je bilo riječi o izazovima sa kojima se region suočava, kao i evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor