Šehović: Moramo komunicirati direktno sa građanima, ako želimo potpunu sliku o našem radu

„Budući da sam na čelu resora prosvjete, cijenim prirodnim potrebu da tu funkciju obavljam na odgovoran način. Izolacija od građana i njihovog mišljenja o sistemu obrazovanja, ma kakvo ono bilo, je luksuz i loša praksa koji sebi nećemo dozvoliti dok sam ja na čelu resora”, rekao je Šehović

                                                                                 FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE

Ministarstvo prosvjete, kao specifičan i veliki resor, mora biti na usluzi građanima, dok će ove godine poseban fokus biti na uspostavljanju sistema nagrađivanja najboljih učenika i profesora, operacionalizacijom Fonda za kvalitet i talente.

To je jedna od ključnih poruka ministra prosvjete Damira Šehovića tokom Dana otvorenih vrata koji je održan danas u Ministarstvu, sa građanima koji su iskazali interesovanje za susret sa njim i dobijanje informacija iz oblasti prosvjete.

„Teme sastanaka su se odnosile na pojašnjavanje zakonskih procedura zapošljavanja, procedura tranformacije ugovora, premještaja iz jedne ustanove u drugu, ali mogućnostima za mlade talente“, kaže se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Šehović je obrazložio planove u vezi sa Fondom za kvalitet i talente koji će, kako je rekao, postati funkcionalan ove godine, a kojim se prvi put na sistemski način uvodi briga o nadarenim učenicima i posvećenim nastavnicima.

Povodom uvođenja Dana otvorenih vrata, ministar je naglasio da je prosvjeta veliki resor.

„Mi moramo komunicirati direktno sa građanima, ako želimo potpunu sliku o tome kakav je naš rad, ali i na koji način rade škole i obrazovne ustanove u cjelini. Mehanizmi kontrole rada postoje na svakom nivou, ali tek na ovaj način možemo reći da imamo sve informacije o praksama u sistemu edukacije“, kazao je Šehović.

Ministar je kazao da ne vidi ovakve susrete kao kuriozitet, već kao svoju obavezu.

„Budući da sam na čelu resora prosvjete, cijenim prirodnim potrebu da tu funkciju obavljam na odgovoran način. Izolacija od građana i njihovog mišljenja o sistemu obrazovanja, ma kakvo ono bilo, je luksuz i loša praksa koji sebi nećemo dozvoliti dok sam ja na čelu resora”, rekao je Šehović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor