Sedam načina da spriječite svrab nakon ujeda komarca

Komarac nakon uboda u našem tijelu ostavlja sluz koja izaziva dosadni svrab. Kako biste odmah ublažili taj neprijatan osjećaj, na ubod možete da stavite bilo koji od ovih sedam jeftinih pomagača koje sigurno imate kod kuće.

Medicinski alkohol

Alkohol, kao i proizvodi s visokim procentom alkohola, poput sredstva za dezinfekciju ruku, djeluju antiseptično, što znači da ubod komarca neće da se inficira.

Sirće

Kiselina u sirćetu zaustaviće svrab. Jednostavno, stavite malo sirćeta na vatu i natapkajte ga na ubod.

Zubna pasta

Mentol u pasti za zube stvoriće na koži osjećaj hlađenja koji mozak brže registruje od osjećaja svraba. Pasta takođe može da smanji otok.

Kora banane

Ubod lagano protrljajte korom od banane. Šećer iz kore smiriće kožu i upiće tečnost iz uboda.

Sok limuna ili limete

Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antimikrobnim svojstvima, mala količina svježe iscijeđenog soka od limuna ili limete smanjiće svrab i spriječiće infekciju. Ovu metodu koristite samo ako niste izloženi direktnom suncu jer bi, u suprotnom, na mjestu uboda mogao da nastane mjehur.

Led

Kao i kod opekotina, led smanjuje otečenost i umrtvljuje mjesto uboda komarca dajući vam tako privremeno olakšanje.

Soda bikarbona

Alkalna svojstva sode bikarbone neutralizuju kiselost kože, pa tako pružaju olakšanje od svraba. Kašičicu sode rastopite u čaši vode. Namočite krpicu u rastvor i njome prekrijte ubod i kratko zadržite.

Izvor: AntenaM
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor