SDP Rožaje: Svjedoci smo javašluka i trošenja novca građana u lične i partijske svrhe

Portalu sjevercg je dostavljeno saopštenje SDP-a Rožaja, povodom otkazane sjednice lokalnog parlamenta Rožaja, koja je trebala da se juče održi. Saopštenje prenosimo intergralno.

Za 21.09.2017 gdine je bila zakazana sjednica Skupštine opštine Rožaje, na kojoj je trebalo da se razmatra 14 tačaka dnevnog reda, između ostalog i Završni račun za 2016-tu godinu, sa zakašnjenjem od 3 mjeseca od zakonskog roka.

Klub odbornika SDP-a je, uz saglasnost Predsjedništva, donio Odluku da ne prisustvuje pomenutoj sjednici, iz mnogo razloga. Ovim se šalje poruka BS da više nema vlast u Rožajama i da ovako više ne može da upravlja ovim gradom.Opozicione partije u  Lokanom parlamentu, i ako sa različitim programima i pored svih razlika donijele su indentične Odluke da ne prisustvuju današnjoj sjednicii da se mora zaustaviti dalje upravljanje Rožajama na ovaj način.

Klub odbornika SDP-a nije želio da da legitimitet izvještaju  o načinu utroška sredstava  u 2016-toj godini, jer sumnjamo u istinitost tog iskaza. Naše sumnje su opravdane jer smo bili svjedoci javašluka i trošenja novca građana u lične i partijske svrhe.

               SDP je ušao u koaliciju sa BS-om sa nadom da će se konačno zaustaviti sunovrat rožajske privrede, praćen egzodusom stanovnika ovoga kraja i krenuti putem razvoja, koji smo svi obećavali biračima. Naš stav je od početka bio da se Lokalna uprava reformiše i racionalizuje i kao takva smanji teret ionako iznurenoj opštini, ali je BS učinila potpuno suprotno. Naše suštinske razlike po skoro svim pitanjima su i dovele do raskida koalicije. Funkcioneri lokalnog vrha BS-a, uz rijetke izuzetke, su i to malo preostalih resursa potpuno podčinili  partijskim interesima i još preko toga zadužili Opštinu preko  deset milona eura, što je dosadašnji rekord u Rožajama. Taj trošak ni izbliza ne odgovara vidljivo uloženim sredstvima, već je očigledno posledica stihijskog porodično-stranačkog zapošljavanja i drugih obligacija, na teret javnog sektora i građana.

SDP je i pored raskida koalicije sa BS smogla snage i ostavila političke razlikepo strani i zbog građana rožaja, prije deset mjeseci, dala podršku usvajanju Budžeta opštine za 2017. god. jer nam je kompletno rukovodstvo BS dalo garancije da će u 2017. godini  biti jedna od najboljih i da će ulaganja u istu biti između 17 i 20 milona eura.Da ne budemo kočničari razvoja opštine mi smo dali podršku budžetu. Šta imamo sada na izmaku građevinske sezone- skoro ništa. U stvari imamo  egzodus naroda, za više mjeseci neisplaćene plate radnicima, nova zduživanja opštine …. Da nismo podržali budžet danas bi smo bili krivi za ovo stanje.

Građani traže malo-pravdu i pristojan posao. Mi se borimo za opštinu i državu u koju će vraćati svi naši građani rasuti po bijelom svijetu a na da odlaze. Svjedoci smo da je nastavljeno iseljavanje stanovništva ne samo iz Rožaja nego komplet sa sjevera. Svi treba da znaju da funkcije bez naroda nam neće trebati ništa. Borićemo se za opšte  dobro naroda a ne zbog glasova pa makar imali i jedan glas.

Moramo se osloboditi nekih predrasuda i moramo biti spremni da prihvatamodobronamjerne  kritike za svoj rad jer imamo situaciju sada na političkoj sceni CG i rožaja da ko god kritikuje nečiji rad on je izdajnik,četnik ili slično a oni su patriote.  Stara izreka „zavadi pa vladaj“  najbolje se pokazala i primila u Crnoj Gori.Politika podjela prijatelja, braće, kumova i komšija je svih ovih godina omogućavala političkim elitama da zamaskiraju stvarnost i ostvare svoje lične interese.

         Predsjednik OO SDP Rožaje Faruk Agović

Lideri dolaze i odlaze ali rodbinske veze   tj. porodične i prijateljske  veze su nešto što je najviše bogatstvo i što se mora čuvati. Apelujem na sve političke lidere na opštinskom nivou da zaborave političke podjele, da sjednu zajedno i dogovore se oko zajedničkih prioriteta uza ovaj grad i kako izaći iz ove situacije. To ne može uraditi jedna partija pa makar ona imala i apsolutnu vlast. Za  to je potreban konsenzus kazali su na kraju saopštenja koje je potpisao Predsjednik OO SDP Rožaje Faruk Agović,dipl.ing.maš.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor