Savjeti za ugodan miris doma bez pomoći osvježivača

Čim uđete u neki prostor osjetićete njegov miris. Ponekad je on suptilan te jako ugodan i može probuditi lijepa sjećanja. Ako je situacija obrnuta, mogli bi vam pomoći savjeti u nastavku.

1. AROMA LAMPA IZ KUĆNE RADINOSTI

Na laganu vatru stavite lončić u koji ste prethodno ulili vodu. Zatim dodajte kriške limuna ili narandže te svježu metvicu ili lavandu, latice cvijeća, ovisno o godišnjem dobu i ukusima. Prostorom će se širiti prekrasan svježi miris, puno prirodniji od onoga koji pružaju aroma lampe.

2. REDOVITO ČISTITE ODVODE

Ako vam nedostaje svježine, bez obzira na to koliko čistili, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se riješiti neugodnog mirisa je da u odvod obilno ulijete sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna te zatim pustite toplu vodu. Želite li prirodniju varijantu, poslužite se sokom limuna ili limete te zatim također isperite odvod. Ako ni to ne pomogne uspite pola šalice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom.

3. STAVITE SVIJEĆE NA MJESTA GDJE IH SE NAJMANJE OČEKUJE

Ako govorimo o svijećama i mirisima, vjerojatno vam je prva asocijacija puno upaljenih svijeća na jednom mjestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mjesta gdje ih se najmanje očekuje, kao što su ormari s odjećom, peškirima ili posteljinom. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapuhnuti ugodan miris, već će ga upiti i vaša odjeća i tekstil.

4. BILJKE SU NEZAOBILAZAN DETALJ

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvježavaju vazduh, a neke od njih imaju i jako ugodan miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranije, kubanski origano.

5. ISKORISTITE MARAMICE ZA SUŠILICU

Mirisne maramice koje stavljate u sušilicu za veš, možete iskoristiti i kako bi vaš dom bio mirisniji. Stavite nekoliko o ormare s odjećom, posteljinom, peškirima.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor