Savićević: Sa Srbijom za prvo mjesto

Prva Liga nacija, novo kontinentalno takmičnje pod kapom UEFA, i prvi put će reprezentativne snage odmjeriti Crna Gora i Srbija.

 

– A trebalo je da odigramo prvu prijateljsku utakmicu polovinom maja u Beogradu – iz dalekog Tajlanda, gdje se nalazi na odmoru, priča predsjednik FSCG Dejan Savićević za „Novosti“.

– Naime, nedavno smo, baš ovdje u Tajlandu, predsjednik FSS Kokeza i ja dogovorili taj susret. Eto, nije nam se dalo. Ne mari, pred nama su dvije utakmice koje će imati i takmičarski naboj.

Beograd i Podgorica će biti domaćini.

– U Beogradu neće biti problema, naravno, da li će se igrati na stadionu „Rajko Mitić“ ili na Partizanovom, svejedno je, jer će uslovi biti odličini. Mi ćemo imati probleme, organizacione prirode. Komplikovano je, objekat je mali, uvijek nešto može da se izrodi. Mi smo, na primjer, protiv Engleza imali 750 ljudi u obezbjeđenju, a opet ponešto promakne. A na „Vembli“ dođe 80.000 gledalaca a „pazi“ ih 600 redara. Dobro, rano je da pričamo o tome, imamo osam mjeseci do prvih utakmica, dakle, ostaje nam dovoljno vremena da sve što treba dovedemo u red i budemo uzorni domaćini, kao i uvijek do sada – jasan je Savićević.

Dejo je očigledno bio spreman i za prvi komentar grupe u kojoj su još Rumunija i Litvanija.

– Gledao sam Srbiju mnogo puta u kvalifikacajama za SP, a imaćemo prilike da ih pratimo i na Mundijalu. S Rumunima smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi, u Bukureštu smo igrali neriješeno, u Podgorici slavili sa 1:0. Tu je i Litvanija koju niko neće potcijeniti. Iskreno, Srbija i Crna Gora bi trebalo da se bore za prvo mjesto, mada ne smijemo da isključimo Rumune – zaključio je Savićević.

Izvor: PortalAnalitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor