Sastali se upravnici lovišta sa sjevera Crne Gore

Sekretar Lovačke organizacije Maden Čabak pohvalio je kako lovce, tako i upravnike

Da su lovci spremni i organizovni da se uhvate u koštac sa suzbijanjem krivolova i unapređenju lovstva na podruičju sjevera Crne Gore, doka je i današnji održani satanak upravnika svih lovišta koji gravitiraju na ovom dijelu. U svojstvu gosta bio je i sekretar Lovačke organizacije Crne Gore Mladen Čabak, koji je pohvalio kako lovce, tako i upravnike, i obećao u ime krovne lovačke organizacije svaku moguću pomoć.

Kako je kazao Rade Radović, upravnik Lovišta koji pripada bjelopoljskoj Lovačkoj organizaciji, koja je sa prostranstvom od 93 hektara površine jedna od najvećih u Crnoj Gori, povod satanka je realizacija projekta koji se sprovodi pod imenom AKS-FAO, koji je podržan od strane LSCG.

-Tokom sastanaka smo popunili anketu koja se u okviru opvog projekta sprovidi sa ciljem prevencije i suzbijanja pojave svinjske kuge kod divljači. Svjedoci smo da se svinjska kuga pojavila u bliskom našem okruženju, odnosno da je nakon  Mađarske ima i u Srbiji. Zato moramo sve što je potrebno preduzeti da je suzbijemo jer se lako prenosi na pitome svinje, sa divljih- kazao je Radović.

On je dodao da je na sastanku razmijenjeno dosta isksutava iz lovstva od strane upravnika i dogovoreni i konkretni zajednički zadaci.Na poslovniom ručku upravnika upriličeno ods strane domaćina, na čelu sa predsjednikom Darkom Raičevićem, razgovarano je kako na najbolji mogući način suzbiti krivolov i unaprijediti lovstvo.

-Mi smo sa svoje strane, dogovorili sve poslove vezano za zajedničku aktivnost koje treba da sprovedemo sa kolegama iz ovačkih organizacija s kojima se graničimo-Pljevlja, Petnjica i Mojkovac-kazao je Radović.

Radović je dodao da je LO Bijelo Polje od kraja lovne sezone podnijela sedam prekršajnih prijava protiv lica koja su se bavila lovom suprotno odredbama koje su propisane.

-Te prijave se odnose na nedozvoljen lov u vremenu zabrane lova, ali i boravak nedozvoljen na području lovišta i na taj način uznemiravanja divljači. Prijave se odnose na područja Vraneša, Dobrakova, Bjelasice. Imamo za ovaj dio posla, sve tehničke pretpostavke, ali i veliku pomoć pripadnika Granične policije i Centra bezbjednosti- kazao je Radović.

 

 

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor